Toda la actualidad y las noticias más interesantes de bodegas torres

La Carretera del Vi celebra la seva Festa de la Floració el 8 de juny al celler de Família Torres

Evento / 2019 · 04 · 16

El celler de la Família Torres a Pacs del Penedès és l’escenari escollit per celebrar, el proper 8 de juny, la Festa de la Floració de La Carretera del Vi, la Wine Road mediterrània que uneix l’interior del Penedès amb les costes del Garraf recuperant una  antiga via romana. Després de l’èxit de la primera edició, celebrada a Torre del Veguer el maig del 2018, l’associació torna a organitzar aquesta cita anual i itinerant per gaudir dels vins i caves més premium dels 13 cellers que conformen la ruta, maridats amb una proposta gastronòmica de primer nivell, experiències i música en viu.

Família Torres acollirà la segona edició de la Festa de la Floració i aprofitarà l’acte per inaugurar el nou espai gastronòmic del seu centre de visites, que comptarà amb una zona enjardinada al mig de la vinya amb vistes a la muntanya de Montserrat per oferir una experiència enoturística completa als visitants.

Des de les 6:30 de la tarda fins a la 1 de la matinada, els assistents gaudiran d’una gran festa que donarà la benvinguda a una de les èpoques més especials del món vitivinícola: la floració del cep. Participaran els cellers Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet, La Xarmada, Família Torres, Mastinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig Batet i Hospital de Sitges, amb les seves referències més emblemàtiques, i s’oferiran experiències per gaudir de l’entorn i de la vetllada com visites al celler, passejades amb segway, beauty corner o zones de chill out, tot amenitzat amb música en directe.

El sopar-còctel anirà a càrrec de Mas Rabell, el restaurant de la Família Torres a Sant Martí Sarroca, que prepararà una variada proposta gastronòmica d’alt nivell per acompanyar els vins i caves del cellers de la wine road. La festa finalitzarà amb una sessió del DJ John Jacobsen (ex Pacha Ibiza) que s’allargarà fins a la matinada.

Les entrades de la segona edició de la Festa de la Floració es poden adquirir als cellers de La Carretera del Vi o a través dels portals d’Enoturisme Penedès i Time Out. El preu és de 60 euros.

https://www.torres.es/ca/experiencies/penedes/festa-de-la-floracio

La Carretera del Vi celebra su Fiesta de la Floración el 8 de junio en la bodega de Familia Torres

Evento / 2019 · 04 · 16

La bodega de Familia Torres en Pacs del Penedès es el escenario elegido para celebrar, el próximo 8 de junio, la Fiesta de la Floración de La Carretera del Vi, la Wine Road mediterránea que une el interior del Penedès con las costas del Garraf recuperando una antigua vía romana. Tras el éxito de la primera edición, celebrada en Torre del Veguer en mayo del 2018, la asociación organiza de nuevo esta cita anual e itinerante para disfrutar de los vinos y cavas más premium de las 13 bodegas que conforman la ruta, maridados con una propuesta gastronómica de primer nivel, experiencias y música en vivo.

Familia Torres acogerá la segunda edición de la Fiesta de la Floración y aprovechará el evento para inaugurar el nuevo espacio gastronómico de su centro de visitas, que contará con zona ajardinada en medio de la viña con vistas a la montaña de Montserrat para ofrecer una experiencia enoturística completa a los visitantes.

Desde las 6:30 de la tarde hasta la 1 de la madrugada, los asistentes disfrutarán de una gran fiesta que dará la bienvenida a una de las épocas más especiales del mundo vitivinícola: la floración de la vid. Participarán las bodegas Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet La Xarmada, Familia Torres, Mastinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig Batet y Hospital de Sitges, con sus referencias más emblemáticas, y se ofrecerán experiencias para disfrutar del entorno y de la velada como visitas a la bodega, paseos con segway, beauty corner o zonas chill out, todo ello amenizado con música en directo.

La cena-cóctel irá a cargo de Mas Rabell, el restaurante de la Familia Torres en Sant Martí Sarroca, que preparará una variada propuesta gastronómica de alto nivel para acompañar los vinos y cavas de las bodegas de la wine road. La fiesta finalizará con una sesión del DJ John Jacobsen (ex Pacha Ibiza), que se alargará hasta la madrugada.

Las entradas de la segunda edición de la Fiesta de la Floración pueden adquirirse en las bodegas de La Carretera del Vi o a través de los portales de Enoturisme Penedès y Time Out. El precio es de 60 euros.

https://www.torres.es/es/experiencias/penedes/fiesta-de-la-floracion

Familia Torres brings together international experts to present urgent actions to combat climate change

Evento / 2019 · 04 · 10

Familia Torres held a climate change conference with international experts this past Friday, April 5, in Penedès. The in-depth discussion focused on the challenges that winegrowing faces due to rising temperatures, as well as the implementation of different adaptation and mitigation initiatives to reduce carbon emissions, with an emphasis on CCR (Carbon Capture and Reuse) technologies, and the urgent need for energy transition.

Under the heading “Familia Torres Climate Change Course,” the event brought together around 50 participants, including sommeliers, journalists, educators, and academics from eight countries, and featured the British experts Chris Goodall, an expert in the transition to a low-carbon economy and author of the book The Switch, and Dr. Jamie Goode, an expert in wine communication. Marta Subirà, the Catalan government's Sustainability and Environment Secretary, brought the event to a close.

Miguel A. Torres, the President of Familia Torres and member of the family's fourth generation, opened the conference with an overview of the Torres & Earth program, which the winery implemented in 2008 in response to the evidence of climate change. The goal was to reduce the winery's carbon emissions per bottle by 30% by 2020, and the initiative has seen investments of more than 15 million euros to fund both mitigation and adaptation measures.  According to Miguel A. Torres, “we have to decarbonize the economy in order to contain the global temperature increase at 1.5 degrees between 2030 and 2040, and this requires the involvement of all companies, industries, and individuals.”

The President of Familia Torres sees the implementation of CCR technologies as the future, not only to prevent CO2 emissions, but to reduce gases in the troposphere which are responsible for global warming. “We plan on implementing this type of technology at the winery as of next year,” Torres added, “The idea is to capture 10% of the CO2 released during wine fermentation, which the plant previously absorbed during its growth cycle, and give it an alternative use.” 

The fact that wineries have CO2 at their disposal during fermentation—CO2 that is considered “pure”—is precisely the reason why Familia Torres's climate change advisor, the oceanographer Dr. Miquel Rosell, remarked that “wineries can lead the fight against climate change, because they have everything that is needed to help reduce emissions: space to install renewable energies and the possibility of capturing fermentation-related CO2.”

Rosell stated that “even though the effects of global warming are unstoppable at this point, we have to try and contain them by curbing carbon emissions as soon as possible to not make matters worse, and here CO2 management is key.” As an example, he mentioned a circular economy in which the CO2 captured during fermentation produces the fuel that is then used to distribute the wine. This would be the role of CCR technologies, although the expert points out that “CCR only make sense in combination with renewable energies, but we also have to be able to store this energy.”

Of all the renewables, solar energy is the most abundant, which is why the future largely looks solar-powered. This is the thesis put forth by Chris Goodall, author of The Switch, who also believes it is necessary to develop ways of storing this energy—as hydrogen, for example—so that it can be used at any given moment. According to Goodall, “covering 2% of the planet's surface with solar panels would allow us to produce enough energy to meet global needs in 2050.”

“The challenge lies in speeding up the development of solar energy,” Goodall said, “This can be achieved in part by producing more silicon, and by changing the technology to make the process cheaper.” He was referring to perovskite, for example, a new material that is cheaper, more efficient, and easier to use than silicon and which could facilitate this energy revolution—a revolution that would also require decentralized energy production. During his talk, Goodall insisted that decarbonizing the economy is not only possible but affordable, which is why companies can play a significant role in bringing about this transformation, but that institutional support will also be needed.

The methanation technology presented by German company Exytron offers a tangible example of decarbonization.  Klaus Schirmer, the project manager, explained that although power-to-gas technology wasn't new, “the challenge lay in improving its efficiency and making it accessible.” Exytron makes it possible to transform renewable energy into hydrogen, and use this hydrogen and CO2 from any source to produce methane, which can then be used as fuel. This is an option that Familia Torres is working on.

Mireia Torres, Familia Torres's Director of Knowledge and Innovation, presented the viticultural research projects the winery is carrying out in response to climate change. “Even under the most optimistic climate scenario, winegrowing will have to adapt,” she explained, “We are changing the way we manage the vineyards and the varieties we plant, seeking out cultivars that are resistant to drought and heat, and helping the more vulnerable ones with agronomic techniques to delay maturation and guarantee grape quality.”

These projects include the recovery of ancestral varieties, clonal and massal selection of grapevines, and field studies focused on precision viticulture and soil water capacity, to name a few.  These studies fall under the Vitis Agrolab project, carried out in collaboration with IRTA at an experimental vineyard in Les Garrigues (Lleida).

Wine communication expert and biologist-by-training Dr. Jamie Goode gave the final talk. He believes that pressure by consumers is a key factor in getting companies to commit to environmental policies. According to Goode, “facts don't change the way people think, but stories can change behavior, so we have to tell good stories, and the wine world can connect with people on many levels.” The communications expert believes that what is urgently needed is to make carbon emissions socially inacceptable, whether they are produced by companies or individuals. For this reason, he finds the youth protests against climate change encouraging. “We have to stop borrowing from future generations,” he stated. 

In the afternoon, Familia Torres presented some of the CCR technologies Torres has been working on with different companies and universities, especially the production of compressed natural gas (CH4 - methane) from CO2 released during wine fermentation. Exytron technicians demonstrated the technology by showing how methanation works at the winery's pilot plant. The resulting methane gas was used to power a forklift, which the company Jungheinrich had provided for the demonstration. 

The presentations also featured other CCR technologies, such as a membrane for selective CO2 separation developed by ORCHESTRA SCI, or a carbon fixation system that transforms CO2 into inorganic carbonates. The latter is a well-known method, but Familia Torres's R&D department has taken it in a new direction to optimize the energy balance through seawater electrolysis powered by photovoltaic arrays.

Família Torres reuneix experts internacionals per exposar accions urgents contra el canvi climàtic

Evento / 2019 · 04 · 10

Família Torres va celebrar el divendres passat, 5 d’abril, al Penedès, una jornada sobre canvi climàtic amb experts internacionals que va servir per aprofundir en la problemàtica que l’augment de temperatures suposa per a la viticultura i en les diferents iniciatives d’adaptació i mitigació que es duen a terme per reduir les emissions de CO2, fent èmfasi en les tecnologies de captura i reutilització del diòxid de carboni (en anglès, CCR, Carbon Capture Reuse) i en la urgència de la transició energètica.

Sota el nom de ‘Familia Torres Climate Change Course’, el certamen va reunir unes cinquanta persones entre sommeliers, periodistes, formadors i acadèmics de vuit països i va comptar amb la participació dels experts britànics Chris Goodall, especialista en la transició cap a una economia baixa en carboni i autor del llibre ‘The Switch’, i el Dr. Jamie Goode, expert en comunicació del vi. Va clausurar l’acte la secretaria de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà.

Miquel A. Torres, president de Família Torres i quarta generació, va obrir la sessió fent un repàs al programa Torres & Earth que el celler va implementar el 2008 davant l’evidència del canvi climàtic amb l’objectiu de reduir les seves emissions de CO2 per ampolla en un 30% fins al 2020 i que ha comportat des d’aleshores una inversió de més de 15 milions d’euros en mesures tant de mitigació com d’adaptació. Segons Miquel A. Torres: “Hem de descarbonitzar l’economia per poder contenir l’augment de temperatura a 1,5 graus el 2030-2040 i això requereix la implicació de totes les empreses, indústries i persones”.

El president de Família Torres considera que el futur passa per la implementació de tecnologies CCR no només per evitar emissions de CO2 sinó també per reduir els gasos que estan a la troposfera i que són els causants de l’escalfament global. “La nostra intenció és implementar, a partir de l’any que ve, aquest tipus de tecnologies al celler per poder capturar el 10% del CO2 que procedeix de la fermentació del vi – i que abans la planta, durant el seu creixement, havia absorbit – i donar-li un ús alternatiu”, va afegir Torres.

Precisament per la disponibilitat de CO2 als cellers durant la fermentació del vi – un CO2 considerat “pur” -, l’assessor en canvi climàtic de Família Torres i oceanògraf Dr. Miquel Rosell va comentar que “els cellers poden abanderar la lluita contra el canvi climàtic perquè tenen el necessari per ajudar a reduir les emissions: espai per la instal·lació d’energies renovables i la possibilitat de capturar el CO2 de la fermentació”.

Per a Rosell, “els efectes de l’escalfament global ja són impossibles d’aturar però, tot i així, s’ha d’intentar contenir-los frenant quant abans les emissions de carboni per no agreujar-los encara més, i per això és clau la gestió del CO2”. Va posar com a exemple una economia circular en què es podria utilitzar el CO2 capturat durant la fermentació del vi per produir combustible que serveixi per distribuir-lo. Aquesta seria la funció de les tecnologies CCR, tot i que l’expert assenyala que “les CCR només tenen sentit combinades amb energies renovables però hem de ser capaços d’emmagatzemar aquesta energia”.

De les energies renovables, la solar és mil vegades més abundant que qualsevol altra, motiu pel qual el futur és majoritàriament solar. Aquesta és la tesi de Chris Goodall, autor del llibre ‘The Switch’, qui també considera necessari desenvolupar maneres d’emmagatzemar aquesta energia, en forma d’hidrogen per exemple, per poder utilitzar-la en qualsevol moment. Segons Goodall, “cobrint el 2% de la superfície del planeta amb plaques solars produiríem suficient energia per abastir les necessitats mundials el 2050”.

“El repte està en accelerar el desenvolupament d’energia solar i això es pot aconseguir, en part produint més silici, i en part canviant la tecnologia que abarateixi el procés”, va comentar Goodall. Es va referir, per exemple, a la perovskita, un nou material més barat, eficient i fàcil d’utilitzar que el silici, que podria facilitar aquesta revolució energètica en què també serà necessari descentralitzar la seva generació. Goodall va defensar durant la seva intervenció que és possible descarbonitzar l’economia i que és assequible, i per això les companyies poden fer molt per facilitar aquesta transformació però també es precisa el suport de les institucions.

Com a exemple tangible de descarbonització hi ha la tecnologia de metanació presentada per l’empresa alemanya Exytron. Klaus Schirmer, project manager, va explicar que, si bé el Power to gas no és una tecnologia nova, “el repte era millorar l’eficiència i fer-la accessible”. Exytron permet transformar energies renovables en hidrogen i produir metà a partir d’aquest hidrogen i CO2 de qualsevol font per ser utilitzat com a combustible, una opció en què està treballant Família Torres.

Mireia Torres, directora d’Innovació i coneixement de Família Torres, va exposar els projectes d’investigació que està duent a terme el celler en l’àmbit de la viticultura per fer front al canvi climàtic. “Fins i tot en l’escenari climàtic més optimista hem d’adaptar la viticultura. Estem canviant la manera de gestionar la vinya i les varietats que plantem, buscant que siguin resistents a la sequera i a la calor i ajudant les més vulnerables amb tècniques agronòmiques que permetin retardar la maduració i garantir la qualitat del raïm”, va assegurar.

Aquests projectes inclouen la recuperació de varietats ancestrals, la selecció clonal y massal dels ceps i els assajos en el camp relacionats amb la viticultura de precisió i la capacitat hídrica dels sòls, entre d’altres. Aquests assajos formen part del projecte Vitis Agrolab, que es realitza en col·laboració amb l’IRTA, en una vinya experimental a Les Garrigues (Lleida).

L’última ponència va anar a càrrec de l’expert en comunicació del vi i biòleg de formació Dr. Jamie Goode, qui considera que per aconseguir el compromís ambiental de totes les empreses, és necessària la pressió dels consumidors. Segons Goode, “els fets no canvien la mentalitat de la gent però les històries poden canviar comportaments, així que cal explicar bones històries i el món del vi té molts elements per connectar amb el públic”. Per a l’expert en comunicació el que cal aconseguir com abans millor és que sigui socialment inacceptable el fet d’emetre CO2 tant per part de les empreses com dels individus. En aquest sentit, opina que les protestes juvenils contra el canvi climàtic són esperançadores. “Això d’apoderar-se dels recursos de les generacions futures s’ha d’acabar”, va sentenciar.  

A la tarda, Família Torres va presentar algunes de les tecnologies CCR en què ha estat treballant de la mà de diferents empreses i universitats, en especial la producció de gas natural (CH4 – metà) comprimit a partir del CO2 produït durant la fermentació del vi. Per demostrar la tecnologia, tècnics d’Exytron van mostrar el funcionament de la metanació amb una planta pilot instal·lada al celler. El gas metà resultant es va utilitzar per carregar un carretó elevador, cedit per l’empresa Jungheinrich per a la demostració.

També es van exposar altres tecnologies CCR, una desenvolupada per l’empresa ORCHESTRA SCI que consisteix en una membrana de separació selectiva de CO2, i una altra sobre la fixació de CO2 transformant-lo en carbonats inorgànics, un mètode conegut al que el departament d’I+D de Família Torres ha afegit una nova dimensió amb l’objectiu d’optimitzar el balanç energètic mitjançant l’electròlisi d’aigua de mar utilitzant plaques fotovoltaiques com a font d’energia.

Familia Torres reúne expertos internacionales para exponer acciones urgentes contra el cambio climático

Evento / 2019 · 04 · 10

Familia Torres celebró el pasado viernes, 5 de abril, en el Penedès, una jornada sobre cambio climático con expertos internacionales que sirvió para profundizar en la problemática que el aumento de temperaturas supone para la viticultura y en las diferentes iniciativas de adaptación y mitigación que se llevan a cabo para reducir las emisiones de CO2, haciendo hincapié en las tecnologías de captura y reutilización del dióxido de carbono (en inglés CCR, Carbon Capture Reuse) y en la urgencia de la transición energética.

Bajo el nombre de ‘Familia Torres Climate Change Course’, el certamen reunió a unas cincuenta personas entre sommeliers, periodistas, formadores y académicos de ocho países y contó con la participación de los expertos británicos Chris Goodall, especialista en la transición hacia una economía baja en carbono y autor del libro ‘The Switch’, y Dr. Jamie Goode, experto en comunicación del vino. Clausuró el acto la secretaria de Sostenibilidad y Medio Ambiente de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà.

Miguel A. Torres, presidente de Familia Torres y cuarta generación, abrió la sesión haciendo un repaso al programa Torres & Earth que la bodega implementó en 2008 ante la evidencia del cambio climático con el objetivo de reducir sus emisiones de CO2 por botella en un 30% hasta 2020 y que ha conllevado desde entonces una inversión de más de 15 millones de euros en medidas tanto de mitigación como de adaptación. Según Miguel A. Torres: “Tenemos que descarbonizar la economía para poder contener el aumento de temperatura a 1,5 grados en 2030-2040 y eso requiere la implicación de todas las empresas, industrias y personas”.

El presidente de Familia Torres considera que el futuro pasa por la implementación de tecnologías CCR no solo para evitar emisiones de CO2 sino también para reducir los gases que están en la troposfera y que son los causantes del calentamiento global. “Nuestra intención es implementar, a partir del año que viene, este tipo de tecnologías en la bodega para poder capturar el 10% del CO2 que procede de la fermentación del vino – y que antes la planta, durante su crecimiento, había absorbido - y darle un uso alternativo”, añadió Torres.

Precisamente por la disponibilidad de CO2 en las bodegas durante la fermentación del vino – un CO2 considerado “puro” -, el asesor en cambio climático de Familia Torres y oceanógrafo Dr. Miquel Rosell comentó que “las bodegas pueden abanderar la lucha contra el cambio climático porque tienen lo necesario para ayudar a reducir emisiones: espacio para la instalación de energías renovables y la posibilidad de capturar el CO2 de la fermentación”.

Para Rosell, “los efectos del calentamiento global ya son imposibles de parar pero, aun así, hay que intentar contenerlos frenando cuanto antes las emisiones de carbono para no agravarlos aún más y por eso es clave la gestión del CO2”. Puso como ejemplo una economía circular en la que se podría utilizar el CO2 capturado durante la fermentación del vino para producir combustible que sirva para distribuirlo. Esta sería la función de las tecnologías CCR, aunque el experto señala que “las CCR solo tienen sentido combinadas con energías renovables pero tenemos que ser capaces de almacenar esta energía”.

De las energías renovables, la solar es mil veces más abundante que cualquier otra por lo que el futuro es mayoritariamente solar. Esta es la tesis de Chris Goodall, autor del libro ‘The Switch’, quien también considera necesario desarrollar maneras de almacenar esta energía, en forma de hidrógeno por ejemplo, para poder utilizarla en cualquier momento.  Según Goodall, “cubriendo el 2% de la superficie del planeta con placas solares produciríamos suficiente energía para abastecer las necesidades mundiales en 2050”.

“El reto está en acelerar el desarrollo de energía solar y eso se puede conseguir, en parte produciendo más silicio, y en parte cambiando la tecnología que abarate el proceso”, comentó Goodall. Se refirió, por ejemplo, a la perovskita, un nuevo material más barato, eficiente y fácil de utilizar que el silicio, que podría facilitar esta revolución energética en la que también será necesario descentralizar su generación. Goodall defendió durante su intervención que es posible descarbonizar la economía y que es asequible, por lo que las compañías pueden hacer mucho para facilitar esta transformación pero también se precisa el apoyo de las instituciones.

Como ejemplo tangible de descarbonización está la tecnología de metanación presentada por la empresa alemana Exytron. Klaus Schirmer, project manager, explicó que, si bien el Power to gas no es una tecnología nueva, “el reto era mejorar la eficiencia y hacerla accesible”. Exytron permite transformar energías renovables en hidrógeno y producir metano a partir de ese hidrógeno y CO2 de cualquier fuente para ser utilizado como combustible, una opción en la que está trabajando Familia Torres.

Mireia Torres, directora de Innovación y conocimiento de Familia Torres, expuso los proyectos de investigación que está llevando a cabo la bodega en el ámbito de la viticultura para hacer frente al cambio climático. “Incluso en el escenario climático más optimista tenemos que adaptar la viticultura. Estamos cambiando la manera de gestionar el viñedo y las variedades que plantamos, buscando que sean resistentes a la sequía y al calor y ayudando las más vulnerables con técnicas agronómicas que permitan retrasar la maduración y garantizar la calidad de la uva”, aseguró.

Estos proyectos incluyen la recuperación de variedades ancestrales, la selección clonal y masal de las cepas y los ensayos en el campo relacionados con la viticultura de precisión y la capacidad hídrica de los suelos, entre otros. Estos ensayos forman parte del proyecto Vitis Agrolab, que se realiza en colaboración con el IRTA, en un viñedo experimental en Les Garrigues (Lleida).

La última ponencia fue a cargo del experto en comunicación del vino y biólogo de formación Dr. Jamie Goode, quien considera que para conseguir el compromiso ambiental de todas las empresas, es necesaria la presión de los consumidores. Según Goode, “los hechos no cambian la mentalidad de la gente pero las historias pueden cambiar comportamientos, así que hay que contar buenas historias y el mundo del vino tiene muchos elementos para conectar con el público”. Para el experto en comunicación lo que hay que conseguir lo antes posible es que sea socialmente inaceptable el hecho de emitir CO2 tanto por parte de las empresas como de los individuos. En este sentido, opina que las protestas juveniles contra el cambio climático son esperanzadoras. “Tomar prestado de generaciones futuras tiene que terminar”, sentenció.

Por la tarde, Familia Torres presentó algunas de las tecnologías CCR en las que ha estado trabajando de la mano de diferentes empresas y universidades, en especial la producción de gas natural (CH4 - metano) comprimido a partir del CO2 producido durante la fermentación del vino. Para demostrar la tecnología, técnicos de Exytron mostraron el funcionamiento de la metanación con una planta piloto instalada en la bodega. El gas metano resultante se utilizó para cargar una carretilla elevadora, cedida por la empresa Jungheinrich para la demostración.

También se expusieron otras tecnologías CCR, una desarrollada por la empresa ORCHESTRA SCI que consiste en una membrana de separación selectiva de CO2, y otra sobre la fijación de CO2 transformándolo en carbonatos inorgánicos, un método conocido al que el departamento de I+D de Familia Torres ha añadido una nueva dimensión con el objetivo de optimizar el balance energético mediante la electrólisis de agua del mar utilizando placas fotovoltaicas como fuente de energía.

Família Torres entrega els Premis Torres & Earth en reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic

Evento / 2019 · 03 · 27

Família Torres ha entregat els III Premis Torres & Earth que reconeixen el compromís d’empreses, persones i territoris envers al canvi climàtic, en un acte celebrat avui dimecres, 27 de març, a Barcelona i presidit per Miguel A. Torres, president i quarta generació del celler familiar del Penedès.

Aquests guardons, que van néixer amb l’objectiu de premiar els esforços d’aquells proveïdors de Família Torres que més reduïen les emissions de CO2, han recaigut aquest any en el viticultor de Batea Andreu Julià i Creixenti; Cartonajes Bernabeu, empresa valenciana dedicada a la fabricació de cartró ondulat, i Manufacturas Metálicas Canals, de Martorell, centrada en el disseny i producció de càpsules de sobretapat.

Como a l’anterior edició, Família Torres també ha concedit dues distincions més. Per una banda, ha reconegut la tasca de conscienciació sobre la problemàtica del canvi climàtic que realitza el periodista especialitzat en medi ambient Antonio Cerrillo, a través de les pàgines de La Vanguardia i de la web La Vanguardia Natural. Per altra banda, el celler ha entregat el Premi Torres & Earth a l’ Autosuficiència energètica a Costa Rica, per aconseguir que el 99% del consum energètic del país procedeixi de fonts renovables i pel seu compromís de ser Carbon Neutral el 2021.

L’ambaixadora de Costa Rica a Espanya Ana Helena Chacón, acompanyada del cònsol honorari a Barcelona Juan Enrique Juncà, ha recollit aquest reconeixement de mans de Miguel A. Torres, que ha destacat l’ambiciós pla de descarbonització que convertirà Costa Rica en el primer país amb zero emissions.

Miguel A. Torres ha aplaudit les actuacions encaminades a reduir i conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic realitzades pels premiats en aquesta nova edició dels Premis Torres & Earth, presentada pel divulgador ambiental Josep Lluís Gallego, i ha recordat que “el canvi climàtic és cosa de tots”. “Afortunadament, cada cop són més les empreses i persones conscienciades sobre les greus conseqüències de l’escalfament global i que decideixen actuar per intentar minimitzar-ne els efectes”, ha comentat el president de Família Torres.  

Torres & Earth, a un pas d’assolir el seu objectiu

Torres & Earth és l’ambiciós programa ambiental que Família Torres va posar en marxa el 2008 amb un objectiu clar: reduir les seves emissions de CO2 per ampolla en un 30% el 2020 des de la vinya al transport final, és a dir contemplant els abastos 1, 2 i 3. El balanç 2018 es situaria en un 27% (xifra pendent de certificació) després d’una inversió de 15 milions d’euros els últims deu anys. El celler continua intensificant els seus esforços per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic i ja s’ha fixat noves metes: reduir les seves emissions de CO2 directes i indirectes en un 50% el 2030 i en un 80% el 2045, en relació al 2008.

En aquest sentit, Família Torres ha impulsat recentment, juntament amb la californiana Jackson Family Wines, la creació d’un grup internacional de cellers que, sota el nom International Wineries for Climat Action, impulsarà la implementació de solucions encaminades a descarbonitzar el sector del vi. Entre les accions realitzades el 2018, destaquen la compra de gairebé 6.000 hectàrees a la Patagònia xilena, on ja s’ha iniciat la reforestació d’una petita part, i el desenvolupament de tecnologies per a la captació i reutilització del CO2 de la fermentació del vi, en col·laboració amb diferents empreses i universitats.

Familia Torres entrega los III Premios Torres & Earth en reconocimiento a la lucha contra el cambio climático

Evento / 2019 · 03 · 27

Familia Torres ha entregado los III Premios Torres & Earth que reconocen el compromiso de empresas, personas y territorios frente al cambio climático, en un acto celebrado hoy miércoles, 27 de marzo, en Barcelona y presidido por Miguel A. Torres, presidente y cuarta generación de la bodega familiar del Penedès.

Estos galardones, que nacieron con el objetivo de premiar los esfuerzos de aquellos proveedores de Familia Torres que más reducían las emisiones de CO2, han recaído este año en el viticultor de Batea Andreu Julià Creixenti; Cartonajes Bernabeu, empresa valenciana dedicada a la fabricación de cartón ondulado, y Manufacturas Metálicas Canals, de Martorell, centrada en el diseño y producción de cápsulas de sobretaponado.

Como en la anterior edición, Familia Torres también ha concedido otras dos distinciones. Por un lado, ha reconocido la labor de concienciación sobre la problemática del cambio climático que realiza el periodista especializado en medio ambiente Antonio Cerrillo, a través de las páginas de La Vanguardia y de la web La Vanguardia Natural. Por otro lado, la bodega ha entregado el Premio Torres & Earth a la Autosuficiencia energética a Costa Rica, por conseguir que el 99% del consumo energético del país proceda de fuentes renovables y por su compromiso de ser Carbon Neutral en 2021.

La embajadora de Costa Rica en España Ana Helena Chacón, acompañada del cónsul honorario en Barcelona Juan Enrique Juncà, ha recogido este reconocimiento de manos de Miguel A. Torres, quien ha destacado el ambicioso plan de descarbonización que convertirá a Costa Rica en el primer país con cero emisiones.

Miguel A. Torres ha aplaudido las actuaciones encaminadas a reducir y concienciar sobre los efectos del cambio climático realizadas por los premiados en esta nueva edición de los Premios Torres & Earth, presentada por el divulgador ambiental José Luis Gallego, y ha recordado que “el cambio climático es cosa de todos”. “Afortunadamente, cada vez son más las empresas y personas concienciadas sobre las graves consecuencias del calentamiento global y que deciden actuar para intentar minimizar sus efectos”, ha señalado el presidente de Familia Torres.

Torres & Earth, a un paso de alcanzar su objetivo

Torres & Earth es el ambicioso programa ambiental que Familia Torres puso en marcha en 2008 con un objetivo claro: reducir sus emisiones de CO2 por botella en un 30% en el 2020 desde la viña al transporte final, es decir contemplando los alcances 1, 2 y 3. El balance 2018 se situaría en un 27% (cifra pendiente de certificación) tras una inversión de 15 millones de euros en los últimos diez años. La bodega continúa intensificando sus esfuerzos para adaptarse y mitigar el cambio climático y ya se ha fijado nuevas metas: reducir sus emisiones de CO2 directas e indirectas en un 50% en 2030 y en un 80% en 2045, en relación al 2008.

En este sentido, Familia Torres ha impulsado recientemente, junto a la californiana Jackson Family Wines, la creación de un grupo internacional de bodegas que, bajo el nombre International Wineries for Climate Action, impulsará la implementación de soluciones encaminadas a descarbonizar el sector del vino. Entre las acciones realizadas en 2018, destacan la compra de un fundo de cerca de 6.000 hectáreas en la Patagonia chilena, donde ya se ha iniciado la reforestación de una pequeña parte, y el desarrollo de tecnologías para la captación y reutilización del CO2 de la fermentación del vino, en colaboración con diferentes empresas y universidades.

Família Torres presenta les noves anyades dels seus cinc vins més icònics de la col·lecció Antologia

Evento / 2019 · 02 · 26

Vilafranca del Penedès, 26 de febrer de 2019. Família Torres presenta les noves anyades dels seus vins més emblemàtics a Barcelona i Madrid, iniciant una gira per vint ciutats de tres continents amb l'objectiu de donar a conèixer les particularitats de la collita, tipus de sòls i elaboració de cadascun dels vins que conformen l'Antologia Miguel Torres. Miquel Torres Maczassek, cinquena generació, i Josep Sabarich, director tècnic de Família Torres, han dirigit els primers tastos amb sommeliers i periodistes de vi celebrats recentment als restaurants Enoteca de Paco Pérez i Xavier Pellicer de la capital catalana i El Jardín de Orfila per Mario Sandoval de Madrid.

Els vins presentats són Mas La Plana i Reserva Real, tots dos de l’anyada 2015 i procedents del Penedès, Milmanda 2016 i Grans Muralles 2015 de la Conca de Barberà, i Perpetual 2016 de la DOQ Priorat. Cinc vins que neixen de finques històriques emmarcades en paisatges de gran bellesa. Per a Miquel Torres Maczassek: “Cadascuna d’aquestes vinyes és un ecosistema molt complex que ens ofereix la seva màxima expressió en aquests vins. La nostra tasca és protegir i cuidar aquests paratges i preservar-los per a les futures generacions."

La venda de tots els vins d'Antologia s'assigna per quotes a restaurants i clients privats de 75 països.

Milmanda 2016

Aquest vi va néixer a mitjans dels anys vuitanta com a homenatge als monjos del Císter, que van arribar a Poblet procedents de la Borgonya d’on és originària la chardonnay. Va ser el primer vi que va elaborar la Família Torres a la DO Conca de Barberà i va prendre el nom del Castell de Milmanda, que data del 1148, per donar continuïtat al relat històric d’aquest lloc que reuneix les millors condicions – climàtiques, geològiques i orogràfiques – per al desenvolupament d’aquesta varietat.

De les 16 hectàrees de chardonnay que creixen en profunds sòls argilosos, rics en llims, només els millors raïms es destinen al Mimanda. Es vinifiquen els lots per separat amb la màxima delicadesa per, més tard, elaborar un blend de chardonnays “que dotarà al vi de diferents capes aromàtiques i més complexitat”, comenta Sabarich. La fusta és ara més subtil: després de sis mesos en bota, el vi fa la criança en mares en dipòsits durant 10 mesos amb batônnages periòdics per afavorir el contacte del vi amb les seves mares. Pel que fa a l'anyada, el director tècnic assegura que "2016 va ser un any càlid amb una pluviometria normal, que va caure quan tocava", resultant en un vi fresc que destaca per la seva elegància i complexitat aromàtica.

Mas La Plana 2015

Segons Miquel Torres Maczassek, “per entendre aquest vi ens hem de remuntar al 1970, quan alguns cellerers com el meu pare van apostar per la cabernet sauvignon per poder vendre vins fora”. Mas La Plana també va permetre mostrar que a Espanya es podien elaborar grans vins en vèncer a les Olimpíades del vi de París el 1979. Aquest continua sent avui un dels vins més reconeguts del Penedès, la regió vitivinícola més antiga de Catalunya amb 2.700 anys d’història, i el més premiat de tots els que elabora Família Torres.  

La finca de 29 hectàrees està situada a la subzona Turons de Vilafranca de la DO Penedès i la formen deu parcel·les distribuïdes en dos nivells, amb sòls argilosos a la part baixa i predomini de margues a la part alta. La collita i vinificació de les parcel·les es realitzen per separat, utilitzant materials diferents com el ciment, acer inoxidable i la fusta. Tots els detalls es cuiden al màxim, fins i tot el nivell de torrat de les botes perquè l'aportació de la fusta durant els 18 mesos de criança quedi totalment integrada.

L’anyada 2015 va ser seca i moderada en temperatures, especialment durant la maduració, que va permetre realçar la frescor del vi. En canvi, l'anyada 2014 va ser massa plujosa, amb greus afectacions fúngiques a la vinya. "Vam fer tot el possible per salvar l'anyada però finalment vam decidir no treure al mercat Mas La Plana 2014 ja que no arribava al nivell de qualitat que li exigim a aquest vi", comenta Miquel Torres.

Reserva Real 2015

La singularitat del Reserva Real, elaborat amb cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc, radica en els sòls de pissarra sobre els quals s'assenta la vinya, ja que són únics al Penedès. En una extensió de només 4 hectàrees, la llicorella es mostra en superfície, encara que més fragmentada que la que es troba al Priorat. Aquest és, a més, un dels pocs vins de cabernet i merlot elaborats en sòls de pissarra, de manera que es podria considerar una doble raresa. De producció molt limitada, és un vi de perfil clàssic, amb més extracció que en el cas de Mas La Plana i un envelliment de 18 mesos en botes noves de roure francès.

La meteorologia durant el 2015 en aquesta finca situada a la subzona de Costers de l'Anoia es va mantenir dins de la normalitat, tot i que les temperatures van ser lleugerament inferiors al que és habitual durant l'època de maduració, afavorint la maduració fenòlica del raïm.

Grans Muralles 2015

Per a Miquel Torres Maczassek, aquest vi negre de la DO Conca de Barberà "és un vi realment especial, tant per la particularitat de les seves terres com per les varietats que l'integren, que el fan únic". La finca ocupa una superfície de 32 hectàrees al peu de les muralles que protegien el Monestir de Poblet, de les quals unes sis es destinen a l'elaboració d'aquest vi excels. Els sòls aquí també són curiosos geològicament parlant, ja que són una barreja de sòls al·luvials i de sòls pissarrosos i granítics, molt diferents als de la veïna finca de Milmanda.

Aquest vi és l'aposta de la Família Torres per les varietats autòctones catalanes, incloent varietats ancestrals recuperades que havien pràcticament desaparegut. És, de fet, el primer exponent d'un projecte en el qual porta treballant la Família Torres des de mitjans dels anys 80 i que els ha portat a recuperar a dia d'avui més de 50 varietats pre-filoxèriques. La primera anyada del 1996 va incorporar en el seu cupatge de carinyena, garnatxa i monastrell, la varietat garró, mentre que la querol, una varietat femenina de gra petit i molt concentrat, es va introduir a partir del 2009.

Les varietats es cullen en moments diferents i se sotmeten a una extracció delicada perquè cadascuna faci la seva aportació al vi a la recerca del perfecte equilibri. Segons Josep Sabarich, director tècnic, "en aquest vi, el resultat final és molt més que la suma de les parts, cada varietat té la seva raó de ser però cap sobresurt per sobre de l'altra". L'anyada 2015 va ser seca en general, amb temperatures dins de la normalitat i fins i tot una mica inferiors durant la maduració.

Perpetual 2016

Perpetual és, com Grans Muralles, un vi focalitzat en varietats autòctones catalanes però, en aquest cas, a més, se centra únicament en vinyes velles – només hi ha 150 hectàrees plantades abans del 1945 a tot el Priorat. Família Torres elabora Perpetual amb ceps d'entre 80 i 100 anys que creixen en costers en sòls de llicorella i que són propietat de viticultors de cinc municipis tant de les zones càlides, situades a 250 metres d'altitud, com de les més fresques, a 550 metres (el Lloar, Porrera, Bellmunt, Torroja i El Molar), sumant un total de 13 hectàrees de produccions molt baixes. El cupatge està format majoritàriament per carinyena, amb un contrapunt de garnatxa, perquè segons Miquel Torres Maczassek, "per a mi, la carinyena vella és clau en els vins del Priorat ja que expressa el terrer d'aquest lloc d'una forma extraordinària, aportant caràcter, tensió i elegància al vi".

Quant a la seva elaboració, es fa una selecció exhaustiva del raïm i cada lot s'elabora per separat en petits dipòsits d'acer inoxidable per mantenir la singularitat de cada vinya. El 70% del vi envelleix durant 18 mesos en botes noves de roure francès i el 30% restants en grans barrils de 25 hl de capacitat per minimitzar l'impacte de la fusta. L'anyada 2016 al Priorat va estar marcada per un clima mediterrani extrem, molt sec, que va fer necessària una major selecció del raïm durant la verema i a l'entrada al celler.

Familia Torres presenta las nuevas añadas de sus cinco vinos más icónicos de la colección Antología

Evento / 2019 · 02 · 26

Familia Torres presenta las nuevas añadas de sus vinos más emblemáticos en Barcelona y Madrid, iniciando una gira por veinte ciudades de tres continentes con el objetivo de dar a conocer las particularidades de la cosecha, tipo de suelos y elaboración de cada uno de los vinos que conforman la Antología Miguel Torres. Miguel Torres Maczassek, quinta generación, y Josep Sabarich, director técnico de Familia Torres, han dirigido las primeras catas con sommeliers y periodistas de vino celebradas recientemente en los restaurantes Enoteca de Paco Pérez y Xavier Pellicer de la capital catalana, y en El Jardín de Orfila por Mario Sandoval de Madrid.

Los vinos presentados son Mas La Plana y Reserva Real, ambos de la añada 2015 y procedentes del Penedès, Milmanda 2016 y Grans Muralles 2015 de la Conca de Barberà, y Perpetual 2016 de la DOQ Priorat. Cinco vinos que nacen de fincas históricas enmarcados en paisajes de gran belleza. Para Miguel Torres Maczassek: “Cada uno de estos viñedos es un ecosistema muy complejo que nos ofrece su máxima expresión en estos vinos. Nuestra labor es proteger y cuidar estos parajes y preservarlos para las futuras generaciones."

La totalidad de los vinos de la colección de Antología se vende por cupos distribuidos entre restaurantes y clientes privados de 75 países.

Milmanda 2016

Este vino nació a mediados de los años ochenta como homenaje a los monjes del Císter, que llegaron a Poblet procedentes de Borgoña de donde es oriunda la chardonnay. Fue el primer vino que elaboró la Familia Torres en la DO Conca de Barberà y tomó el nombre del castillo de Milmanda, cuyas primeras referencias datan del 1148, para dar continuidad al relato histórico de este lugar que reúne las mejores condiciones – climáticas, geológicas y orográficas - para el desarrollo óptimo de esta variedad.

De las 16 hectáreas de chardonnay que crecen en profundos suelos arcillosos, ricos en limos, solo las mejores uvas se destinan al Mimanda. Se vinifican los lotes por separado con la máxima delicadeza para, más tarde, elaborar un blend de chardonnays “que dotará al vino de diferentes capas aromáticas y mayor complejidad”, comenta Sabarich. La madera es ahora más sutil: tras seis meses en barrica, el vino hace la crianza en lías en depósitos durante 10 meses con batônnages periódicos para favorecer el contacto del vino con sus lías. En cuanto a la añada, el director técnico asegura que “2016 fue un año cálido con una pluviometría normal, que cayó cuando tocaba”, resultando en un vino fresco que destaca por su elegancia y complejidad aromática.

Mas La Plana 2015

Según Miguel Torres Maczassek, “para entender este vino hay que remontarse al 1970, cuando algunos bodegueros como mi padre apostaron por la cabernet sauvignon para poder vender vinos fuera”. Mas La Plana también permitió mostrar que en España se podían elaborar grandes vinos al vencer en las Olimpiadas del vino de París en 1979. Este sigue siendo hoy uno de los vinos más reconocidos del Penedès, la región vitivinícola más antigua de Catalunya con 2.700 años de historia, y el más laureado de cuantos elabora Familia Torres.  

La finca de 29 hectáreas está ubicada en la subzona Turons de Vilafranca de la DO Penedès y la forman diez parcelas distribuidas en dos niveles, con suelos arcillosos en la parte baja y  predominio de margas en la parte alta. La cosecha y vinificación de las parcelas se realizan por separado, utilizando materiales distintos como el cemento, acero inoxidable y la madera. Todos los detalles se cuidan al máximo, incluso el nivel de tostado de las barricas para que el aporte de la madera durante los 18 meses de crianza quede totalmente integrado.

La añada 2015 fue seca y moderada en temperaturas, especialmente durante la maduración, que permitió realzar la frescura del vino. Sin embargo, la añada 2014 fue demasiado lluviosa, con graves afectaciones fúngicas en el viñedo. “Hicimos todo lo posible para salvar la añada pero finalmente decidimos no sacar al mercado Mas La Plana 2014 ya que no alcanzaba el nivel de calidad que le exigimos a este vino”, comenta Miguel Torres.

Reserva Real 2015

La singularidad del Reserva Real, elaborado con cabernet sauvignon, merlot y cabernet franc, radica en los suelos de pizarra sobre los que se asienta el viñedo ya que son únicos en el Penedès. En una extensión de tan solo 4 hectáreas, la llicorella se muestra en superficie, aunque más fragmentada que la se encuentra en el Priorat. Este es, además, uno de los pocos vinos de cabernet y merlot elaborados en suelos de pizarra, por lo que podría considerarse una doble rareza. De producción muy limitada, es un vino de perfil clásico, con más extracción que en el caso Mas La Plana y un envejecimiento de 18 meses en barricas nuevas de roble francés.

La meteorología durante el 2015 en esta finca situada en la subzona de Costers de l’Anoia se mantuvo dentro de la normalidad, si bien las temperaturas fueron ligeramente inferiores a lo que es habitual durante la época de maduración, favoreciendo la maduración fenólica de la uva.

Grans Muralles 2015

Para Miguel Torres Maczassek, este vino tinto de la DO Conca de Barberà “es un vino realmente especial, tanto por la particularidad de sus suelos como por las variedades que lo integran, que lo hacen único”. La finca ocupa una superficie de 32 hectáreas a los pies de las murallas que protegían el Monasterio de Poblet, de las que unas seis se destinan a la elaboración de este vino excelso. Los suelos aquí también son curiosos geológicamente hablando, ya que son una mezcla de suelos aluviales y de suelos pizarrosos y graníticos, muy distintos a los de la vecina finca de Milmanda.

Este vino es la apuesta de la Familia Torres por las variedades autóctonas catalanas, incluyendo variedades ancestrales recuperadas que habían prácticamente desaparecido. Es, de hecho, el primer exponente de un proyecto en el que lleva trabajando la Familia Torres desde mediados de los años 80 y que les ha llevado a recuperar a día de hoy más de 50 variedades pre-filoxéricas. La primera añada del 1996 incorporó en su cupaje de cariñena, garnacha y monastrell, la variedad garró, mientras que la querol, una variedad femenina de grano pequeño y muy concentrado, se introdujo a partir del 2009.

Las variedades se cosechan en momentos diferentes y se someten a una extracción delicada para que cada una haga su aporte al vino en busca del perfecto equilibrio. Según Josep Sabarich, director técnico, “en este vino, el resultado final es mucho más que la suma de sus partes, cada variedad tiene su razón de ser pero ninguna sobresale por encima de la otra”. La añada 2015 fue seca en general, con temperaturas dentro de la normalidad e incluso algo inferiores durante la maduración.

Perpetual 2016

Perpetual es, como Grans Muralles, un vino focalizado en variedades autóctonas catalanas pero, en este caso, además, se centra únicamente en viñas viejas, de las que solo hay 150 hectáreas plantadas antes del 1945 en todo el Priorat. Familia Torres elabora Perpetual con cepas de entre 80 y 100 años que crecen en costers en suelos de llicorella y que son propiedad de viticultores de cinco municipios tanto de las zonas cálidas, situadas a 250 metros de altitud, como de las más frescas, a 550 metros (El Lloar, Porrera, Bellmunt, Torroja y El Molar), sumando un total de 13 hectáreas de producciones muy bajas. El cupaje está formado mayoritariamente por cariñena, con un contrapunto de garnacha, porque según Miguel Torres Maczassek, “para mí, la cariñena vieja es clave en los vinos del Priorat ya que expresa el terruño de este lugar de una forma extraordinaria, aportando carácter, tensión y elegancia al vino”.

En cuanto a su elaboración, se hace una selección exhaustiva de la uva y cada lote se elabora por separado en pequeños depósitos de acero inoxidable para mantener la singularidad de cada viña. El 70% del vino envejece durante 18 meses en barricas nuevas de roble francés y el 30% restantes en fudres de 25 hl de capacidad para minimizar el impacto de la madera. La añada 2016 en el Priorat estuvo marcada por un clima mediterráneo extremo, muy seco, que hizo necesaria una mayor selección de la uva durante la vendimia y en la entrada en la bodega.

Masters of Wine Show Their Support for the Torres Family’s Project to Recover Ancestral Varieties

Evento / 2018 · 05 · 08

Andreas Kubach MW and Fernando Mora MW believe that some of these pre-phylloxera varieties will revolutionize Spanish wine

According to the Masters of Wine Andreas Kubach and Fernando Mora, the ancestral grape varieties that have been successfully recovered by Torres Family represent an excellent opportunity to give Spanish wine its own personality and identity and cope with climate change. These two wine experts, holders of the industry’s highest recognition at global level, were clearly totally convinced as they tasted five pre-phylloxera varieties with the most winemaking potential—out of the 50 varieties recovered up to now—at an event held last Monday, May 6, at the Salón de Gourmets in Madrid.

“At a time when everything is becoming standardized, finding these gems of winemaking is wonderful,” asserted Fernando Mora, “as is thinking about the fact that this is just a small sample of all the wine-producing richness we have in our country that’s just waiting to be discovered.” For Andreas Kubach, “these varieties will give us something to talk about, since their wines have lots of personality, they’re recognizable and linked to a region.” He added, “It will be a huge success if, besides adapting to climate change, these wines are able to bring all this uniqueness right to the glass.” 

This passionate, yet long and costly, project is playing an unquestionable role in recovering Spanish wine-producing heritage. Launched by the Torres Family in Catalonia in the early 1980s, in recent years it has been extended to other wine-growing areas and shared with other vine growers. “It started as something philanthropic; we hadn’t planned to make wines until we became aware of the real winemaking potential of some of these varieties and of the differential value they could bring to the region,” explained Miguel Torres Maczassek, a member of the family’s fifth generation. “It’s interesting, but not just because it’s ancestral. We’ve only focused on the varieties that really stand out at winemaking level and that are able to cope with the problems brought about by climate change.”

Kubach and Mora expressed their admiration for the project and the experimental wines made using varieties christened with the names Forcada, Pirene, Gonfaus, Moneu, and Querol, in reference to the places where they were found. The MWs were especially surprised by the wines’ freshness and aromatic strength in general. “The acidity is the backbone of these wines,” commented Kubach, also pointing out “their elegance, balance, and the fact that they’re so drinkable.” Fernando Mora described them as “honest,” since, in his opinion, “having these levels of acidity naturally is something really amazing, and we must defend diversity and honesty in the wine world.” “With this project, we’re going back to the past while looking to the future, we’re preserving our ancestors’ knowledge, but at the same time we’re using modern techniques,” noted Mora.

Torres Family sommelier Sergi Castro explained that these are varieties with a long cycle, that maintain a high acidity and a moderate level of alcohol, “despite the fact that many of them are harvested in mid-October, which is almost a heroic feat.” These are the special characteristics that make them particularly interesting in terms of climate change, the greatest challenge faced today by vine growing and the wine sector in general.

“As vine growers and wine producers, we have the obligation to adapt to climate change, but we also have the opportunity to be active and to do things well, recovering richness and uniqueness to position Spanish wine among the best wines in the world,” stated Miguel Torres.

The tasting, which was attended by around 100 people, finished with Grans Muralles 2010, the prime example of the Torres Family’s ancestral variety recovery project through the inclusion of two ancestral varieties in its blend of indigenous Catalan varieties. This wine from the DO Conca de Barberà has also scored 99 out of 100 points in the 2018 edition of the Guía de Vinos Gourmets gourmet wine guide, the highest score.

Andreas Kubach, who comes from a German family and is a vineyard and winery manager who heads up his own company, Península Vinicultores, headquartered in Madrid, and Fernando Mora, a wine producer and the creator of Bodegas Frontonio in VT Valdejalón (Aragón) and Cuevas de Arom in Campo de Borja, were named Masters of Wine in 2017. The Master of Wine is the qualification that represents the highest recognition and excellence in the world of wine, including the strategic vision of the business model and ability to convey this knowledge clearly. There are 369 Masters of Wine worldwide, working in 29 countries. In Spain, there are four people who hold this qualification: Pedro Ballesteros, Andreas Kubach, Fernando Mora, and Norrel Robertson.

Páginas