Pel benestar de les persones, l’entorn natural i el progrés de la societat

Fundació
Família Torres

Creada el 1986 per Miguel Torres Carbó i dirigida actualment per Mireia Torres Maczassek, la fundació ha col·laborat des dels seus inicis amb organitzacions en més de 400 projectes de cooperació a tot el món.

Mireia Torres Maczassek

Mireia Torres Maczassek

Fundacion

Creada a l'any 1986

L’activitat de la Fundació Família Torres ha prioritzat les seves ajudes en projectes orientats a la protecció de la infància mitjançant la construcció de centres educatius i llars d’acollida per a nens orfes amb risc d’exclusió social en diferents països del món.

lore ipsum

Donar suport a la gent gran, les persones necessitades, la cultura, la preservació del medi natural i, especialment, la infància és la nostra manera de donar les gràcies a aquest món que ens ha donat tant, que ens ho ha donat tot

Família Torres

Catalunya, Espanya Medi ambient

Ecologia
1993 /

Entitats que tenen l’objectiu de protegir el medi ambient i les espècies en perill d’extinció. Des de 1993, la Fundació Miguel Torres participa activament en la prevenció dels incendis forestals al Penedès i patrocina la campanya per preservar l’àguila perdiguera a Catalunya.

Mèxic Children's aid

Acollida
2003 /

En 2003, també es va fer realitat la donació econòmica a la casa Llar Esperanza, a Mèxic D.F., institució que acull a nens del carrer i que és atesa per la Congregació Mare de Desemparats i San José de la Muntanya.

Índia Children's aid

Educació
2006 /

El 2006 i 2008, la Fundació Miguel Torres col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer a la construcció d'una escola i un centre de formació professional per a més de 100 dones de la regió de Kadiri amb l'objecte de facilitar a les comunitats "dàlits" (intocables ) l'accés a una educació de qualitat per als seus fills de 6 a 16 anys.

Sichuan, China Ajuda a la infància

Social
2008 /

La tarda del 12 de maig de 2008 hi va haver un terratrèmol terrible, de 8 graus a l’escala de Richter, que va colpejar la província de Sichuan a la Xina. A part de les prop de 60.000 persones que hi van perdre la vida, van quedar fortament afectats per aquest terrible fenomen natural col·legis, edificis i infraestructures de tota la zona. Després de moltes gestions amb el govern xinès, durant el 2010 Torres va assumir el finançament d’una escola (Torres Hope Primary School) a Sichuan, amb capacitat per a 400 estudiants de primària.

Sao Paulo, Brasil Ajuda a la infància

Acollida
2011 /

Casa Vovó Ilza, a Sao Paulo, és una casa que acull 22 nenes (entre dotze i vint-i-un anys) i els seus fills. Estan embarassades o són víctimes de violència, abús, explotació sexual o maltractaments a la seva pròpia família.

Camerun Children's aid

Educació
2014 /

El 2014 es va rebre la proposta de col·laboració amb un projecte que la Fundació CODES CAM està desenvolupant al Camerun. Dins d'aquest ampli projecte, hi ha l'ampliació de les aules del col·legi que permetin atendre les nenes i nens separats per edats escolars i nivells diferenciats. Durant l'estiu de 2014, s'ha desenvolupat el projecte, avaluat els costos i, en col·laboració amb la Universitat d'Arquitectura de Barcelona, que va enviar 3 arquitectes voluntaris per a aquest projecte, s'han realitzat els plànols de la futura escola. Serà durant 2015 que es desenvolupin les obres de construcció de la nova escola, amb la col·laboració de gent del mateix poblat i voluntaris de diversos països europeus.

Ouagadougou, Burkina Faso Ajuda a la infància

Educació
2002 /

El 2002, la Congregació de les Dominiques de la Presentació va presentar a la família Torres un projecte de construcció d’una escola a la capital de Burkina Faso. La tardor de 2003 ja era una realitat. Van fundar l’Escola Maternal Torres per a nens de 3 a 5 anys, que actualment acull més de 120 alumnes. La Fundació Torres va ajudar en la construcció de l’edifici de dues plantes a la perifèria d’Ouagadougou.

Curicó, Xile Ajuda a la infància

Reintegració social
2004 /

La llar d’infants Los Pastorcitos, construïda el 2004 per la Fundació Miguel Torres a Curicó, està en ple rendiment. D’allà han sortit diverses promocions de nens i nenes que tenien mares en situació precària, la majoria mares solteres, soles, a l’atur i sense cap tipus d’ajuda econòmica, que gràcies a la llar van poder buscar feina i un futur millor per als seus fills.

Califòrnia, Estats Units Ajuda a la infància

Educació
2007 /

Conscient de la importància de l’educació infantil, el 2007 la família Torres, en col·laboració amb Harmony Union School District a Califòrnia, va pagar la construcció de l’escola Salmon Creek per a nens i va ajudar a finançar cursos d’anglès i altres activitats de formació per a famílies llatinoamericanes que han emigrat als Estats Units.

Río de Janeiro, Brasil Reinserció social

Acollida
2011 /

El projecte de Casa Terra dos Homens atén unes 4.000 famílies d’una de les faveles del voltant de Rio de Janeiro. És un centre d’acollida per a nens sense família i funciona com a centre d’activitats comunitàries i de suport pedagògic i formatiu.

Bèlgica Ajuda a la infància

Reintegració social
2012 /

El 2012, la fundació va fer una aportació econòmica a un projecte de construcció d’una casa dins del centre educatiu per a infants amb problemes físics i psíquics que té en funcionament la Fundació Village nº 1. Consisteix en un projecte d’ajuda i reinserció d’aquests nens i nenes a la societat. En aquests moments està en fase de construcció de l’edifici.

San Pablo, les Filipines Ajuda a la infància

Educació
2003 /

El febrer de 2003 es va inaugurar l’Escola Elemental Santa Ana a la ciutat de San Pablo. La família Torres va contribuir econòmicament a la construcció de cinc aules d’aquesta institució que acull nens orfes. Els distribuïdors de Torres a les illes van gestionar l’ajuda amb el Ministeri d’Educació del país.

Barcelona, Espanya Ajuda a la infància

Acollida
2004 /

La Fundació Miguel Torres rep el 1994 una proposta de construcció d’una casa d’acollida a Sant Feliu de Codines. El projecte es fa mitjançant una aportació econòmica a l’organització Aldeas Infantiles–SOS i es materialitza en la construcció d’habitatges per a 50 nens de famílies desestructurades, víctimes de maltractaments o orfes.

Mèxic Children's aid

Reintegració social
2008 /

El 2008 la família Torres va iniciar tasques a favor de nens mexicans amb "osteogènesi imperfecta" col·laborant en la construcció a Mèxic DF d'un centre d'atenció gestionat per "Angelets de Cristall", institució especialitzada en l'atenció de persones que pateixen la malaltia dels "ossos de vidre". Aquest projecte va ser gestionat per l'empresa distribuïdora La Negrita.

Rio de Janeiro, Brasil Formació

Educació
2011 /

La Casa Arte de Educar, situada en una altra favela al voltant de Rio de Janeiro, és un centre cívic orientat a la formació de la infància a través de la dansa, la música o la pintura. Té com a objectiu conscienciar els joves en temes relacionats amb els drets humans.

Mèxic Children's aid

Acollida
2013 /

S'està treballant per posar en marxa un projecte casa d'acollida per a nenes a la ciutat de Guadalajara. En una primera fase, la "Casa Llar Alegria", acollirà unes 50 nenes i un cop finalitzat el projecte podrà acollir a unes 150 nenes en situació de desemparament i desprotecció familiar. En aquest projecte anem de la mà dels nostres amics i distribuïdors Bodegas la Negrita.