Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

V

V.C.P.R.D.
Abreviatura de “Vino de Calidad Producido en una Región Determinada”.
Vainilla
Aroma que prenen certs vins després de llargs períodes d’envelliment en bótes de roure.
Vellutat
Es troba en vins vells en els quals l’envelliment en bóta ha disminuït el seu contingut de tanins i els ha proporcionat un gust suau i agradable.
Verema
La tasca de cultiu que suposa la recol·lecció del raïm.
Vernís
Aroma que agafa el vi vell pel procés de maduració a les bótes de fusta.
Verol
L’etapa en l’evolució anual del cep, durant la qual els grans van agafant el seu color, essent vermell en el cas de les varietats negres, i groc en les varietats blanques.
Vi comú
Es coneix així al vi que no es troba emparat per cap denominació d’origen.
Vi de taula
És el vi que és apropiat per acompanyar els menjars. No té perquè ser de baixa qualitat o vi comú, ja que es pot tractar de vins de reserva de les més importants i conegudes denominacions d’origen.
Vi d’agulla
Es caracteritza per ser vi la fermentació malolàctica del qual s’ha produit una vegada embotellat.
Vi espumós
Són els vins caracteritzats per haver experimentat la fermentació alcohòlica en recipients petits o a la mateixa ampolla, adquirint una important quantitat de gasos.
Vi tranquil
Es denominen d’aquesta manera als vins que no són del tipus espumós.
Vi varietal
Són els vins obtinguts d’una sola varietat de raïm, i per tant, també se’ls coneix com a vins monovarietals.
Vigorós
S’anomena així als vins de gran fortalesa alcohòlica.
Vinicultura
És el que es denomina la mestria i l’art de l’elaboració del vi.
Vinificació
Tot allò relacionat amb les activitats de l’elaboració dels vins.
Viticultor
És la persona l’activitat de la qual es centra en el cultiu del cep i de la vinya.
Viticultura
Ofici del viticultor que comprèn la cura i cultiu de la vinya.
Vitis Vinífera
És l’espècie concreta de la família del cep que proporciona raïms amb els quals s’elaboraran els vins.