Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

T

Tànnic
Sabor derivat d’un alt contingut en tanins i que proporciona un gust una mica aspre.
Tast
Procediment pel qual s’examinen les característiques organolèptiques del vi, que són les relatives a les percepcions que es tenen del mateix a través dels sentits (vista, olfacte i gust).
Terrós
Olor a terra mullada molt típica en varietats de raïms com cabernet i merlot.
Tipus mediterrani
Típic de les varietats cultivades en zones de clima càlid com el mediterrani. S’entremesclen aromes alcohòliques, dolces i torrades.
Toffee
Aroma de caramel torrat o dolços de cafè d’alguns negres vells.
Torrefacte
Gust similar al cafè torrat amb un matís dolç a caramel. Típic de vins envellits en bótes determinades o obtinguts de fruits molt madurs.
Tou
S’anomenen així a aquells vins que tenen una acidesa massa baixa i els falta frescor.
Trasbals
Procediment pel qual es passa en un determinat moment (o vàries vegades) el vi d’una bóta a una altra, o dun recipient a un altre. Quan el trasbals és de bótes, s’efectua a la vegada la decantació i oxigenació del vi.