Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

R

Rapa
Són les branquetes de les quals pengen els raïms en un gotim.
Reducció
Es denomina així a l’aroma que pren un vi després d’un llarg període d’embotellament sense aire.
Remenada
Consisteix en submergir el barret durant el procés de fermentació amb l’objectiu d’optimitzar l’aroma i el color.
Remuntatge
Procediment pel qual s’extreu el most situat a la part de sota del dipòsit i s’aboca a la part superior, por sobre el barret. L’objectiu és aconseguir millor color i aroma.
Retrogust
És el sabor i l’aroma que queda a la boca després de la ingestió del vi. També es denomina postgust.
Retronasal
Moment del tast en el qual el tastador expulsa aire pel nas mentre saboreja el vi. L’objectiu és prendre millor nota de determinades aromes del vi.
Rivet
Nom amb el qual es coneix al vi que queda a la part de més enfora en una copa de vi, i que normalment és més clar a la vista del tastador.
Rodó
Es diu del gust d’un vi carnós i amb cos que manté una notable suavitat.
Rosat
És vi obtingut de varietats de raïm negre però amb la diferència de que s’aparta la pell del most abans d’acabar d’escometre la fermentació.