Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

P

Pastisseria
Trets dolços i torrats d’un vi amb un determinat record a la vainilla, el caramel i altres ingredients típics de pastisseria.
Pastós
És la congregació de sabors dolços i carnosos.
Pell de taronja
Aroma de fruites però amb cert matís picant.
Pell madura
Fa referència a l’olor que dóna el raïm quan és premsat.
Pellofa
Nom amb el qual es coneix popularment la pell del raïm.
Polifenols
Són compostos derivats de fenols i que es troben en la composició del vi. D’ells depenen en gran part l’aroma, el sabor i el color.
Portaempelt
El peu de cep americà on s’efectua l’empelt del cep europeu, amb la finalitat de dotar a la vitis vinífera d’unes arrels més fortes.
Pòsits
Restes que s’obtenen després de la fermentació del vi . De vegades es denominen mares. També fa referència a l’aroma d’herbes que poseeixen alguns vins.
Postgust
És el sabor i l’aroma que queda a la boca després de la ingestió del vi. També es denomina retrogust.
Puntes d’alcohol
Lleu excés de matisos alcohòlics que es denoten en alguns vins.
Punxant
L’aroma revelada com a conjunció de matisos alcohòlics, de flor i de fusta.