Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

N

Nau d’elaboració
Espai destinat per portar a terme el procés d’elaborar el vi.
Nau d’embotellat
Lloc específic d’una bodega on es procedeix a embotellar el vi elaborat, ja sigui per comercialitzar o per envellir a l’ampolla.
Nau d’envelliment
Lloc de la bodega reservat als vins d’envelliment. És l’espai destinat a les bótes i als ampollers en els quals envellirà el vi.
Negre
És el vi obtingut a partir de varietats negres amb la peculiaritat de no separar la pell del most abans de la fermentació.
Net
Quan es pot apreciar en un vi una limpidesa completament homogènia.
Notes de fusta
Tret que es denota en vins envellits en bótes noves, i de les quals agafa un lleu sabor a fusta.
Notes d’evolució
Són trets a destacar sobre un envelliment prematur del vi per oxidació o per efecte de la calor.
Notes minerals
Aromes amb cert record a minerals com la pissarra o la sorra.