Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

M

Maceració
Procediment que consisteix en conservar la pellofa amb el most perquè aquest agafi més color i aroma, el qual inclourà matisos similars a l’aroma que desprèn el dipòsit on es produeix la maceració.
Maceració carbònica
Fase del procés d’elaboració del vi durant la qual es produeix la fermentació del raïm sense separar-lo de la rapa, sense haver fet un derrapament anterior. La pell del raïm es desprendrà com a conseqüència de l’acció de fermentació.
Maduració
Moment en el qual el raïm arriba al nivell òptim per la seva recol·lecció a la tradicional verema. El moment de maduració, com la resta d’etapes del cicle vegetatiu, depèn de la varietat de raïm cultivat.
Mares
Restes que s’obtenen després de la fermentació del vi . També es denominen pòsits.
Most
Terme amb el qual es coneix al suc obtingut a partir dels raïms, i del qual s’elaboraran els vins.