Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

E

Ebenisteria
Clar aroma de vins madurats en bótes noves de fusta i que recorda al vernís sobre fusta.
Elegant
Destaca per la noblesa i finesa de les seves aromes, que encara que no siguin molt nítides sí que permeten sentir la diversitat d’aromes de fustes perfumades sense mostrar excessiva intensitat.
Endolcit
Es refereix al gust dels vins que poseeixen aquest sabor típic de dolcesa.
Enologia
Parcel·la de la ciència reservada a l’estudi exclusiu del vi, els seus processos d’elaboració i envelliment.
Envelliment
Procedimient durant el qual envelleixen i maduren els vins, ja sigui en ampolla o en bóta de roure.
Equilibrat
Característica important d’un vi bo i que defineix l’harmonia entre els seus trets principals i el seu sabor.
Espremuda
Procediment pel qual es trenca la pell dels grans de raïm per aixafament i s’aconsegueix extreure el líquid contingut.
Estació Enològica
Són centres dedicats a l’estudi de l’enologia, amb la finalitat de proporcionar un millor coneixement de tot el que fa referència al vi i als seus processos d’elaboració.
Eteri
Característic dels vins d’aroma alcohòlica que encara no han arribat a la seva maduresa i estan encara en procés d’oxidació.
Extracte sec
Són les restes que queden deprés de l’evaporació del vi.