Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

C

Caoba
És el color que agafa un reserva en fases avançades d’envelliment.
Capa
Terme que fa referència al color dels vins, més concretament a la intensitat del color.
Caramel·litzat
El típic gust de caramel torrat d’alguns vins de gran cos.
Carnós
Sabor d’aquells vins densos i de gran cos.
Cedre
Aroma que recorda aquesta fusta, en moltes ocasions disfrassada amb un suau perfum.
Celler
Les instal·lacions on té lloc alguna o totes les fases d’elaboració de vins, com l’obtenció, envelliment, embotellat, emmagatzematge, etc. També es denominen així les empreses que es dediquen a dites activitats.
Cementiri
És la part del celler on s’emmagatzemen els vins d’envelliment que pertanyen a collites molt antigues. Normalment es troba sota terra i l’espai reservat és més aviat petit.
Cep americà
Varietat de cep salvatge el peu del qual s’utilitza per l’empelt del cep europeu, de manera que aquest resisteixi l’atac de la fil·loxera.
Cicle vegetatiu
Es defineix així al cicle d’evolució i desenvolupament de la vinya en el període d’un any de cultiu.
Cirera
Fruita amb la qual es compara el color d’un vi per les seves similituds.
Claret
Tradicionalment, aquest terme servia per definir als vins negres amb poc color, però actualment s’utilitza com a denominació dels vins rosats de color molt pàlid.
Cobert
Color molt fosc que caracteritza a alguns vins i que és fàcilment distingible ja que quasi bé no permet el pas de la llum.
Collita
Es refereix tant a l’anyada d’un vi com a la verema del raïm d’aquest any.
Colliter
La persona que es dedica a l’obtenció del seu propi vi a partir de la seva collita. En la majoria de les ocasions l’elaboració es porta a terme mitjançant tècniques tradicionals.
Complex
Són els vins que poseeixen una àmplia gamma de sabors molt diversa.
Consell Regulador
Organisme encarregat de regular i normalitzar l’actuació dels agents adscrits a una denominació d’origen, així com responsable del cumpliment efectiu de les mateixes.
Criança oxidativa
Sabor a roure adquirit per processos d’envelliment prematur per oxidació com a consequència de l’oxigen que penetra a les bótes o simplement durant el trasbals del vi d’un dipòsit a un altre.