Pregunta als nostres experts

Pregunta'ns

Registra-t'hi o inicia sessió per fer la teva pròpia consulta

Cerca

Cerca entre les consultes més freqüents.

Glossari

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z

B

Balsàmic
Aroma que recorda a l’eucaliptus o encens. S’aprecia en vins d’envelliment de zones de molta calor.
Barret
Pasta sòlida formada a partir de la pell que es manté flotant sobre el most mentre dura el procés de fermentació.
Bitartrats
Químicament són cristalls de bitartrat potàsic que es formen quan es manté una ampolla de vidre a baixes temperatures. El contingut de bitartrats d’una ampolla no altera per res les característiques organolèptiques d’un vi.
Blanc
És el vi obtingut de raïms blancs i que es caracteritza perquè s’aparta la pellofa del most abans de la fermentació.
Blimat
Es refereix a quan no es formen grans a la fase corresponent en el desenvolupament de la vinya.
Bóta
Es tracta d’un recipient fet de fusta de roure preferentment, utilitzat en el procés d’envelliment dels vins. La bóta habitualment utilitzada és la de tipus “bordelesa”, que té una capacitat de 225 litres.
Bouquet
Es refereix a tot allò relacionat amb les aromes d’envelliment d’un vi, per tant els vins joves estaran mancats de bouquet.
Brillant
Es refereix al caràcter jove i net d’un vi en concret.
Brisa
Són les restes que s’obtenen després del premsat del raïm.
Brotada
L’etapa del cicle de vida de la vinya en el qual té lloc el brot de les fulles. També es denomina foliació.