QUEROL

La consolidació de la expressió i singularitat a la vinya.

Querol és molt més que una varietat recuperada de l'oblit i de la cronologia. Per la Família Torres vol dir que tot l'esforç invertit en el projecte de recuperació de varietats ancestrals s'ha tangibilitzat en una realitat que empeny a seguir redescobrint varietats amb molt a oferir.

 

La nostra insigne protagonista ha passat de ser una aposta emmarcada en el projecte de recuperació de varietats ancestrals del celler, a convertir-se en tota una revelació.

 

Ens trobem davant la consolidació d'una varietat amb un potencial enològic sublim i que ja forma part del assemblage del prestigiós i reconegut Grans Muralles (DO Conca de Barberà) en les seves dues últimes anyades.

 


 

QUEROL: Expressió i Singularitat

Destaca en el seu perfil fisiològic el gènere varietal; i és que la singularitat de querol resideix en la seva condició netament femenina.


 

La seva flor no és hermafrodita, com passa en la majoria de soques viníferes. Aquesta característica es reflecteix en la menor grandària de les seves baies i en el seu complex perfil organolèptic.

 

 

Racimo de la variedad tinta querol

Raïm de la varietat negra querol

 

De la querol s'obtenen vins que en la seva joventut són de marcada intensitat i esperit fruiter. Amb el temps, es signifiquen madurs, d'ànima confitada; presentant unes delicades i personals notes de llorer.

 

En boca resulten concentrats i amplis, on destaca un recorregut llarg i dilatat que recorre a l'acidesa natural de la varietat per aportar frescor al paladar i enriquir el conjunt. Querol encaixa de manera orgànica i natural en l’ assemblage de Grans Muralles en les seves anyades 2009 i 2010. Una abraçada i una entesa que es sustenta en la frescor, la longitud de la seva boca i en una excel·lent acidesa que li confereix un potencial de guarda.

 

 

QUEROL: La troballa

Descoberta el 1998 per l'equip tècnic de Cellers Torres a Querol, a 40 km al nord-est de Vilafranca (a la zona del Penedès).

 

Hoja de la variedad tinta querol

 

QUEROL: Dades a la vinya

  • Brotació: Finals de març
  • Maduració: Finals de setembre
  • Port: Erecte
  • Superfície: 1,74 Ha


 

QUEROL: Et seduirà si…:

  • Aprecies els negres de l’arc mediterrani.
  • Saps que la DO Conca de Barberà és molt més que grans blancs.
  • Estimes als negres amb gran acidesa.

 

 

El treball de molts anys de tot un equip mereix un brindis quan aquest cobra vida a les nostres copes i a les nostres vides. Salut!

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't