ANTOLOGIA MIGUEL TORRES

Noves anyades, les mateixes llegendes

Noves anyades per a velles llegendes; però, abans de tot, una manera d’entendre la identitat, el territori i l’expressió de la naturalesa sense interferències, mitjançant l’exclusivitat singular d’unes elaboracions procedents de les regions i les zones que han marcat el camí d’una gran família cellerera les cinc generacions de la qual han permès assolir els 150 anys d’història. Història del vi en forma d’antologia embotellada.

 

 

Los vinos de la Antología Miguel Torres, durante el acto de presentación de las nuevas añadas.

Els vins de l’Antologia Miguel Torres, durant l’acte de presentació de les noves anyades.

 

 

Ceps vells, en vinyes velles i ecològiques que transiten des de la tradició familiar, arrelada en la DO Penedès, per, des de la llar, mirar cap al sud i endinsar-se en la llarga història que transpira el vi a la Conca de Barberà i al Priorat. Cinc vins fidels al seu origen en què la natura s’expressa sense intervencionisme, i que mostren l’efecte anyada i amplifiquen la vessant més hedonista del vi. Vins de perfil mediterrani el denominador comú dels quals és l’elegància i la frescor.

 

 

“La nostra obsessió més gran amb aquests vins és respectar l’expressió de la vinya i de l’anyada”, assenyala Miquel Torres Maczassek. I afegeix: “Són vins molt equilibrats, en què potenciem la seva frescor natural per dotar-los d’un perfil més hedonista”.

 

 

Mas La Plana 2017

La denominació d’origen Penedès és la regió vitícola més antiga de Catalunya (2.700 anys d’història), també és l’origen i la llar de la Família Torres. Avui, aquesta vinya de cabernet sauvignon viu, en la seva maduresa, el seu millor moment, amb ceps de gairebé 60 anys, ben arrelats i equilibrats gràcies a la disposició de les parcel·les en dos nivells, bressolats en sòls diferents. Així, cada parcel·la es tracta com un sol ser i es verema en el moment òptim de maduresa del raïm. El 2017 va ser una anyada molt seca, de temperatures moderades, que va provocar una reducció de la producció i va obligar a intensificar les tasques a la vinya i controlar molt de prop la maduració, parcel·la a parcel·la.

 

 

Mas La Plana es un vino tinto de la denominación de origen Penedès.

Mas La Plana és un vi negre de la denominació d’origen Penedès.

 

 

Reserva Real 2017

La finca de Les Arnes (DO Penedès) es troba a poca distància de Mas La Plana, als peus de la serralada prelitoral, per la qual cosa les característiques de l’anyada són similars -amb poca pluja i temperatures suaus–, fent que els raïms assolissin un estat fitosanitari òptim, tot i que poc vigorós. Aquest factor, combinat amb els sòls pissarrosos de la finca, únics al Penedès, ha propiciat que aquest 2017 sigui un vi més gastronòmic, que alhora mostra una frescor agradable i elegància. Elaborat amb cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot, aquest és un vi d’estil clàssic, amb la personalitat pròpia del jardí ampelogràfic que és el Penedès.

 

 

Reserva Real es un vino tinto de la denominación de origen Penedès.

Reserva Real és un vi negre de la denominació d’origen Penedès.

 

 

Grans Muralles 2017

Història, cultura, innovació, determinació. La singularitat d’aquest vi excepcional resideix en la particularitat dels seus sòls pissarrosos i granítics, com també en les varietats autòctones que hi habiten; dues d’elles, varietats ancestrals recuperades per Família Torres: querol i garró. Només 6 de les 32 hectàrees d’aquesta finca històrica, que havia sigut propietat del Monestir de Poblet, es destinen a l’elaboració d’aquest vi únic. Cada parcel·la i cada varietat es veremen al seu moment i es vinifica amb estils diferents, amb la qual cosa s’accentua la seva expressió i es crea una identitat complexa i elegant. En aquesta anyada guanya protagonisme la carinyena per sobre de la garnatxa, amb l’objectiu d’allargar la tensió i la frescor del vi, mentre que el querol ancestral es manté en un 10% com en anys anteriors. Per a Miquel Torres Maczassek, 5a generació de Família Torres, Grans Muralles 2017 és “un vi molt fidel a l’anyada, fresc i amb un perfil clarament mediterrani”.

 

 

Grans Muralles es un vino tinto de la denominación de origen Conca de Barberà.

Grans Muralles és un vi negre de la denominació d’origen Conca de Barberà.

 

 

Milmanda 2018

La vinya de Milmanda (DO Conca de Barberà) de 16 hectàrees (únic blanc de la col·lecció), de sòls argilosos profunds, rics en llims, idonis per al desenvolupament òptim de la varietat chardonnay; s'estén com una catifa de color verd vinya davant d’un conjunt històric incomparable. El 2018 és una anyada fresca, que va afavorir una maduració lenta i equilibrada del raïm. L’elaboració delicada ajuda a preservar la frescor natural del vi, en què s’han utilitzat llevats autòctons, de la mateixa vinya.

 

 

Milmanda es un vino blanco de la denominación de origen Conca de Barberà.

Milmanda és un vi blanc de la denominació d’origen Conca de Barberà.

 

 

Mas de la Rosa 2018

Mas de la Rosa és la màxima i hedonista expressió d’una vinya històrica de Porrera, de 1,9 hectàrees amb ceps de senectut experta de més de 80 anys, plantats en costers sobre sòl de llicorella i a redòs d’un paisatge de somni que invita el visitant a tornar-hi (i somniar-hi). Aquí, les tasques a mà i el llaurat amb mula dibuixen un paisatge cultural envers la vinya, on el temps sembla que ha quedat aturat fa molts segles.

 

El 2018 va ser una bona anyada al Priorat, amb temperatures fresques i pluges durant el període vegetatiu. Això va afavorir una maduració lenta i gradual dels ceps octogenaris de  Mas de la Rosa, una vinya plantada en costers sobre sòls de llicorella, que ja de per sí és fresc gràcies al lloc on es troba, la seva altura i la seva orientació. En aquest vi també predomina la carinyena, que guanya terreny a la garnatxa, i mostra la seva vessant més fresca i elegant. L’elaboració és senzilla, amb maceracions curtes i una criança en un fudre de 1.500 litres per tal de minimitzar l’aportació del roure. Aquesta és la tercera anyada d’aquest vi de gran finura i elegància, el més exclusiu de Família Torres que ha impulsat personalment en Miquel Torres Maczassek per capturar la singularitat d'aquest preciós racó del Priorat.

 

Elegància mediterrània, frescor, protagonisme varietal i una expressió de la natura sense interferències caracteritzen aquest elenc vinícola de somni que conforma una col·lecció antològica, anyada rere anyada.

 

 

Mas de la Rosa es un vino tinto de la denominación de origen calificada Priorat.

Mas de la Rosa és un vi negre de la denominació d’origen qualificada Priorat.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't