VINYARETS

Reflex del Penedès

Al cor del Penedès, una viticultura secular conviu amb l'oportunitat d'aprendre cada dia entre les vinyes de les varietats més arrelades, tan propícies a la descoberta. Riquesa ampelogràfica en la diversitat de sòls i microclimes que fan de la nostra llar, al Penedès, terra vitivinícola de llegat mil·lenari.

 

 

Vinyarets neix de varietats ben arrelades al territori, algunes d'elles minoritàries, per posar-les en valor com a part del nostre patrimoni vitivinícola i de la nostra història. Un vi per prendre amb amics i família, un vi per gaudir i per celebrar el nostre Penedès”.

Miguel Torres Maczassek

 

 

Raïm de la varietat sumoll, utilitzada en el coupage de Vinyarets 2018 (Família Torres). 

 

 

Fruit de vinyes seleccionats en diferents subzones dins la DO (diferents edats, altituds, microclimes i diversos tipus de sòls), totes elles sota l'harmonia d'una manera de treballar sàvia i acurada envers la terra, Vinyarets 2018 confia en l'aliança del trio varietal garnatxa-ull de llebre-sumoll per capturar en una ampolla les aromes i la història enològica del Penedès.

  

Sumoll va ser una varietat castigada en el passat, quedant molt poques hectàrees que, avui, joves viticultors rescaten de l'oblit. Posseeix certa actitud anàrquica en el seu procés vital que necessita d'atenció; i en el organolèptic i coloració pot recordar-nos a la italiana nebbiolo. 

Vinyarets: el Tast

 

• A la vista, Vinyarets ens parla des d'un color robí, lluminós i brillant, la moderada intensitat deixa espai per a la qual la llum penetri per entre les seves corbes, tornant-se en tènues reflexos robí hipnotitzadors.

 

• En nas és delicat, fragant, atractiu i afruitat. Cireres de rubicunda joventut descansen en un llit de record vegetal del prelitoral Mediterrani.

 

• El transitar per boca i paladar és fresc i amb nervi. Allunyat d’ ampul·lositats, la criança parcial en fusta de 10 mesos sedueix per la finor del seu taní, sorprenentment unida a la força del seu caràcter, que revela un final amable i que apunta a la llar.

 

• En companyia gastronòmica, Vinyarets es mostra un acompanyant molt versàtil i ideal per a tot tipus d'aperitius i plats, especialment embotits, tonyina, carpaccios i tapes, així també com adobats, pastes i risotto.

 

Cruixent de porc ibèric adobat amb puré de poma i ratlladura de tòfona. Un maridatge del Jardí restaurant El Celleret (Pacs de Penedès)

 

 

 

A principis de l'any 2020, la col·lecció incorporarà un blanc varietal de xarel·lo, la varietat més estesa al Penedès.

  

Reflex del Penedès, Vinyarets desfà el camí fet per depurar l'essència d'una manera única d'entendre la vida i la vinya. Lo vell i lo nou, tot un.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't