VINS BLANCS ATEMPORALS

Quan la personalitat transcendeix l'estacionalitat

Existeix una classe de vins blancs que, per la seva personalitat, origen i particularitats en la seva elaboració transcendeixen qualsevol context estacional. Vins que no necessiten de més connexió que amb els nostres sentits.

 

Blancs que ens poden aportar calidesa i amplitud en boca; identitats aromàtiques complexes i cos ferm. Vins de qualitat contrastada la versatilitat de la qual pren forma en la taula i també en la copa. Elaboracions amb varietats que abracen a la fusta en criances parcials o totals i que dormen a l'abric dels seus emboliques. Vins de subtilesa enològica.  

 

Milmanda 2016 (DO Conca de Barberà)

Sigui potser Milmanda, el vi exemple de l'atemporalitat dels vins blancs de qualitat superior.

 

Lloc de vinyes des del s. XII, la finca i granja fortificada de Milmanda, presidida per la seva carismàtica torre, observa el temps des de la seva talaia, i davant ella, es disposen als seus peus, a manera de jardí, les velles vinyes de chardonnay que il·luminen a Milmanda.

 

Fermentat i criat en roure nou francès i sotmès a una maloláctica molt parcial, l'elegància i complexitat de Milmanda deixa protagonisme a l'expressió varietal. A manera de complement; les seductores notes de criança que estan entre fum i cafè; avellana i mel; préssec i lligabosc… Conformen un vi de personalitat elegant.

 

 

Años de pacientes investigaciones han dado como resultado el Milmanda, una compleja y armoniosa combinación de aromas, un vino elegante, noble y de gran linaje.

Anys de pacients recerques han donat com a resultat el Milmanda, una complexa i harmoniosa combinació d'aromes, un vi elegant, noble i de gran llinatge.

 

 

Fransola 2018 (DO Penedès)

En les altes vinyes del Penedès, com un mirall en verd del propi cel, trobem la Finca de Fransola. Allí, 25 hectàrees de sauvignon blanc es disposen a manera de jardí per a donar vida a un dels monovarietals blancs més personals i elegants. Fransola.

 

Una fermentació en barrica de roure nou americà seguida de quatre mesos de criança il·luminen a un vi de seductora expressió aromàtica i paladar extraordinari.

 

Daurat, brillant, net i lluminós, en nas afloren les notes fruiteres (fruita de la passió, codony) sobre un delicat llit de fruita seca que ens retrotreu a matisos adults torrats de la criança. En boca és intens, sedós, d'elegància aristocràtica però amb l'austera força de la terra.

 

 

La uva Sauvignon Blanc es la base de este vino blanco único en parte fermentado y criado en barricas de roble nuevo americano.

El raïm sauvignon blanc és la base d'aquest vi blanc únic en part fermentat i criat en barriques de roure nou americà.

 

 

Camino de Magarín 2016 (DO Rueda)

A la vora i riba sud del Duero, les vinyes velles de verdejo de la vinya Magarín arrelen en el sòl sobre còdols, cim d'una sendera que transita i serpenteja pujol a baix.

 

Camino de Magarín vesteix de varietal (de velles vinyes de verdejo) i ha descansat sobre emboliques durant quatre mesos i dormisquejat, un petit percentatge, en barrica de roure francès.

 

Color daurat pàl·lid i net. Intensament afruitat (poma), amb fines notes vegetals i adultes (cafè verd). En boca és ferma, poderós, ampli.

 

 

Camino de Magarín es el vino insignia de Bodega Magarín, propiedad de Familia Torres en Rueda cuyo nombre hace referencia al sendero que asciende desde el río Duero hasta la bodega.

Camino de Magarín és el vi insígnia de Celler Magarín, propietat de Família Torres en Rueda el nom de la qual fa referència a la sendera que ascendeix des del riu Duero fins al celler. 

 

 

Waltraud 2016 (DO Penedès)

De les millors veremes de riesling del Penedès, aquesta dolça raresa sorprèn a qui se li acosta per primera vegada.

 

 

Waltraud és un homenatge fet en vi a l'esposa i mare Waltraud Maczasseck. La riesling és una varietat alemanya conreada al Penedès que ens regala un vi intens en l'aromàtic, subtil i elegant en el seu cos i sorprenent al paladar.

 

A la vista, color daurat, lluminós. Intens i delicat, amb fins matisos florals (melissa) i fruiteres (corfa de llima): amb un ressò de fons de pura mel. Elegant, amb cos ferm però sedós i un final de tall llaminer que recorda al pa d'espècies.

 

 

 

Waltraud, elaborado con la variedad alemana Riesling, resulta ideal con ostras y mariscos. Insuperable acompañando pescado, arroces, pastas con salsa marinera, pato con salsa dulce, etc.

Waltraud, elaborat amb la varietat alemanya Riesling, resulta ideal amb ostres i mariscos. Insuperable acompanyant peix, arrossos, pastes amb salsa marinera, ànec amb salsa dolça, etc.

 

 

Perquè la personalitat i identitat d'un vi transita pel temps, però no habita en cap context estacional. Perquè l'origen, la varietat, el coneixement i l'elaboració conformen allò que acordem a cridar, cultura. Cultura de la vinya i el vi.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't