Vi i gastronomia. Maridant a l’hivern

Les temperatures baixen i augmenta la sensació de recolliment. Els nostres hàbits i el nostre apetit culinari tendeixen a cercar el benestar en plats de cullera; una mica més greixosos i contundents, amb múltiples ingredients i molt de sabor.

 

Caldos, sopes i guisats; gratinats; estofats i rostits omplen les nostres cuines. Si fem cas de la primera intuïció, semblaria que aquests plats volen l’abraçada d’un bon vi negre, però vins blancs de criança parcial o total sorprendran qualsevol comensal.

 

 

Sons de Prades, un vino blanco de la variedad chardonnay de la DO Conca de Barberà

Sons de Prades, un vi blanc de la varietat chardonnay de la DO Conca de Barberà

 

 

Com a mostra, els gratinats. Lasanyes o canelons, coberts amb una capa torrada i cruixent de formatge, mariden amb un chardonnay d’una certa criança. Una recomanació, potser, per a Sons de Prades (DO Conca de Barberà).

 

Per a aquests plats de final de tardor, en què el bosc es mostra present en els plats amb bolets, acompanyats de carns a la brasa, varietats mediterrànies amb certa criança com ara garnatxes, carinyenes i ulls de llebre s’erigeixen com la millor opció. El vi: Salmos (DOC Priorat).

 

La cuina a foc lent prepara el terreny per als vins negres. Així, guisats, estofats i sopes, rics en llegums, verdures i molta carn veuran de bon grat la complicitat de vins negres de mig cos, de taní madur, per trobar sempre l’equilibri amb els greixos i l’essència sucosa de la carn estofada. Garnatxes i ulls de llebre juguen a casa. Vinyarets Negre (DO Penedès) és l’opció guanyadora. 

 

 

Vinyarets Tinto (DO Penedès) está elaborado con las variedades: cariñena, garnacha, tempranillo y sumoll

Vinyarets Negre (DO Penedès) està elaborat amb les varietats carinyena, garnatxa, ull de llebre i sumoll

 

 

Sota el foc viu, els rostits admeten vins negres amb més càrrega de tanins, que quedaran suavitzats en el paladar. Un cabernet de perfil ferm i saborós i llarga criança, com el nostre clàssic Mas La Plana (DO Penedès), converteix un àpat en una experiència sensorial.

 

 

 

Mas La Plana, un vino tinto ideal para maridarlo con platos como el asado

Mas La Plana, un vi negre ideal per maridar-lo amb plats com el rostit

 

 

Perquè menjar i beure bé a l’hivern suposa un extra de plaer, de confort. L’abraçada hedonista de l’hivern, sempre amb moderació.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't