JEAN-MARIE CONTESTIN

Cap de sommelieria a The Strathearn Restaurant (Gleneagles Hotel, Escòcia)

The Strathearn Restaurant, Gleneagles Hotel. El lloc on trobar a Jean-Marie; cap de sommeliers. Segons les seves paraules, el Gleneagles Hotel va obrir les seves portes en 1924, primer com un ressort de golf, però finalment es va convertir en una destinació gastronòmica. Ara s'ha establert entre les destinacions més prestigioses del Regne Unit.

 


Així és, un històric de les illes i banderer del plaer amb classe, es troba en la llista dels nostres amics més enllà de les fronteres. Perquè el vi uneix i basteix ponts d'enteniment. Des del cor al paladar.

 

Gleneagles Hotel (Escòcia)

 

Coneguem més a Jean-Marie. “Vaig estudiar vi al Catering College (França), i després de treballar un parell d'anys en un restaurant d'alta cuina, vaig decidir anar a l'estranger per a descobrir i aprendre tot sobre el vi i el seu món. Durant els meus cinc anys a Londres he treballat en llocs com Le Pont de la Tour (Braseria francesa de luxe) i Umu (restaurant amb estrella Michelin). Després vaig passar un temps a l’Anglaterra rural, a Gidleigh Park (restaurant amb estrella Michelin en Devon) i finalment vaig aterrar aquí, a Gleneagles, a l'octubre de 2018”.

 

Sens dubte, una trajectòria conreada en la millor tradició, i així ho sap i aprecia la seva clientela. Amants d’allò clàssic, amb un punt d'inquietud aventurera que, Jean-Marie es plau a satisfer:

 


 

“Els nostres clients esperen que la nostra llista de vins mostri la regió clàssica (Borgonya, Bordeus, ...) però també la diversitat, amb regions vinícoles menys conegudes o fins i tot països. Cada vegada més clients busquen 'descobriments’."

 


 

Resulta interessant la primera trobada del nostre protagonista amb els vins de la nostra família. No va poder donar-se en millors condicions i estar en millors mans: "Vaig descobrir els vins de Família Torres durant una classe magistral de John I. Fells, a Londres (en 2012 o 2013), organitzada per Gerard Basset, durant la qual, el propi Miguel Torres va presentar una gamma de vins diferents d'alta qualitat. "

 

Taula exclusiva al celler de The Strathearn Restaurant (Gleneagles Hotel, Escòcia)

 

 

“Des de llavors, els vins de Família Torres sempre han estat presents a la nostra llista de vins, tant a Pont de la Tour, com a Gidleigh Park, i ara aquí a Gleneagles.”


 

Milmanda i Mas la Plana s'erigeixen com els exponents representants de la nostra terra. Perfectament integrats en la idiosincràsia gastronòmica del lloc, formen part de l'assortiment hedonístic que il·lumina les idees d'uns maridatges fets al cel:


 

“Milmanda funciona perfectament amb la Terrina de Foie Gras i el ‘Coffee Crumble’. Mas La Plana, per la seva banda, fa meravelles amb el nostre cérvol de les Highlands, el Puré de col llombarda, i els Gnocchi d'Herbes i All, Avellana i Xocolata.”

 


 

I és que ens enorgulleix de manera especial que Jean-Marie faci palès a raons emocionals i experiencials, a parts iguals, quan ha de descriure la singularitat del seu local i la relació de la seva fidel clientela amb els vins de la nostra família.


 

“No pots recomanar un vi de Família Torres a un convidat sense parlar de la família i la seva filosofia, els seus valors. La fortalesa és, per a mi, aquesta cura per a la gent, per al medi ambient i per als propis vins. Una declaració que els grans vins espanyols no només es troben a la Rioja.”

 


 

Finalment, l'amic Jean-Marie s'atreveix a plantejar un repte: "Tindria curiositat per veure M.Torres creuant els Andes cap a Argentina. Fer seu un malbec o torrontés. Seria interessant ... El límit és el cel ", deixa caure. Estimat Jean-Marie. Tot és possible de mà de la passió i entusiasme d'amics com tu. Som un.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't