DAVID BARRICHE

Enòleg i responsable del celler Purgatori (DO Costers del Segre)

 

David és el responsable; mans, cara i veu; la rúbrica darrere de Purgatori (DO Costers del Segre), on Família Torres aposta per l'elaboració d'un vi singular.

 

 

Natural de Reus (Tarragona), David Barriche és, probablement, una sort de rara avis entre els enòlegs i responsables de finques que s'han succeït en aquestes pàgines fins al moment; tenint tots ells certa tradició i arrelament a la terra, continuadors de llegats familiars consagrats a la vinya i el vi, els records de David s'aferren a l'estació estiuenca, a la calor de la família i al plaer d'un bon maridatge:

 

 

 

‘…records que em transporten a les nits d'estiu amb el meu avi, a Portugal. Als sopars al poble, on no faltava mai el seu got de vi en la taula. Que el teu dia a dia et porti a aquests records té, sens dubte, una cosa especial que fa del meu ofici una cosa molt valuosa ‘.

 

 

Així, el record d'aquells dies va vincular a David al desig de dedicar-se a l'enginyeria agrònoma; una decisió que marcaria la resta de la seva vida: ‘Durant aquests anys vaig conèixer un company, i ara amic, que tenia celler propi. L'amistat em va conduir a col·laborar durant l'estiu del 2009 en el seu celler. Aquest primer contacte amb la vinya, el raïm i la seva elaboració, però sobretot la passió amb la qual es vivia aquests dies tan intensos, em va fascinar.’​

 

Celler Purgatori (Família Torres), DO Costers del Segre.

 

Format, i amb la mateixa passió del primer estiu, David és avui un jove home que ha sabut entendre les característiques de la terra on treballa. La coneix, i extreu d'ella el millor de si:

 

 

‘…hiverns molt freds, estius extremadament càlids i poques precipitacions fan, d'aquest territori, una zona molt especial i amb molta personalitat. Un territori amb aquests factors tan extrems com els que palpiten en el celler Purgatori, deixen petjada. I és precisament aquesta identitat pròpia la que permet que els vins parlin del territori per si sols. Les varietats com la garnatxa i la carinyena en zones com l'Aranyó, sens dubte, expressen el seu màxim potencial qualitatiu.’

 

 

Com bé apunta David, ‘per a la DO Costers del Segre, l'anyada 2018 serà recordada per ser la primera que elaborem en el nou celler situat en el recinte de l'històric Mes de l'Aranyó, l'origen del qual es remunta al 1770 amb l'arribada dels monjos benedictins. Un valor afegit cultural que facilita la inclusió de gent amb ànima, com David. 

 

 

David tanca el cercle proveint de nous records, com aquell nen que va ser en les nits d'estiu portugueses aferrat als seus, en l'ànima de les ampolles de Purgatori.

 

 

‘Quan veig que la gent gaudeix del nostre vi, em sento realitzat; el treball en equip i l'esforç dedicat han valgut la pena.’

 

 

David, a les vinyes de l’Aranyó (propietat de la família Torres), DO Costers del Segre.

 

 

L'empremta del passat s'antulla de nou fonamental per a entendre les motivacions que ens mouen. Per això cal parar esment a les petites coses de la vida i fer de les vivències motor i manxa per a avançar. Quan la destinació ens aconsegueixi, esperem-li amb una copa de vi pel viscut i pel que vindrà.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't