ANTOLOGIA FAMÍLIA TORRES

NOVES ANYADES, NOVES LLEGENDES

Cinc vins, dues anyades, noves llegendes. Però, abans de res, una manera d'entendre la identitat i el territori mitjançant la singular exclusivitat d'unes elaboracions procedents de les regions i zones que han marcat l'esdevenir i el camí d'una gran família cellerera que les seves cinc generacions han permès aconseguir els 150 anys d'història. Història del vi.

 

Vells ceps, en velles vinyes ecològiques que transiten des de l'embrió familiar, arrelat en la DO Penedès, per a, des de la llar, mirar al sud i endinsar-se en la història de la Conca de Barberà i el Priorat.

 

 

“Aquests vins representen la nostra obsessió per mostrar l'expressió d'un lloc determinat amb vins que siguin capaços d'explicar la seva història i parlar del seu paisatge, que hem de preservar. Són vins nascuts en vinyes singulars, finques històriques o elaborats amb varietats recuperades”.

Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres

 

 

Miquel Torres Maczassek, director general de Familia Torres, en la presentación de las nuevas añadas el pasado mes de septiembre

Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres, ala presentació de les noves anyades el mes de setembre passat

 

 

[DO Penedès] Mas La Plana 2016 - Reserva Real 2016

 

Mas La Plana 2016. La regió vitícola més antiga de Catalunya (2.700 anys d'història), també és l'origen i llar de Família Torres. Avui aquesta vinya de cabernet sauvignon viu, en la seva canosa maduresa, el seu millor moment, amb ceps de gairebé 60 anys ben arrelades i equilibrades gràcies a la disposició de les parcel·les en dos nivells, bressolades en sòls diferents. A més del cultiu ecològic, la finca, situada enfront del celler, en la subzona Turons de Vilafranca (DO Penedès), potència la seva biodiversitat mitjançant la instal·lació de caixes niu, insectaris, basses naturals o una granja d'ovelles que ajuden a mantenir la coberta vegetal i a fertilitzar el sòl de manera natural, reduint l'ús de la mecanització i les consegüents emissions de CO₂.

 

Cada parcel·la es tracta com un sol ser i es verema en el moment òptim de maduresa del raïm per a ser vinificada després per separat en dipòsits d'acer, grans barrils de fusta i ous de ciment en funció del que l'enòleg pretengui potenciar de cadascuna. Mas La Plana és, en definitiva, el resultat d'un intens treball de selecció tant en la vinya com en el celler per a crear un vi de perfil renovat, equilibrat, elegant. Llegendari.

 

 

 

Mas La Plana, el más prestigioso vino tinto de Familia Torres reconocido mundialmente

Mas La Plana, el més prestigiós vi negre de Família Torres reconegut mundialment

 

També al Penedès, Reserva Real 2016 neix d'una vinya en la subzona Costers de l’Anoia de tan sols 4 hectàrees, una sort d'insularitat en terra, única a la comarca, pels seus sòls de licorella (pissarra). Elaborat amb cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot, aquest és un vi d'estil clàssic, una mescla “Bordeus” amb la personalitat pròpia del jardí ampelogràfic que és el Penedès, però molt diferent a Mes La Plana. Perfil aristocràtic, elegància atemporal.

 

 

Reserva Real, uno de los vinos más exclusivos y de producción limitada en España.

Reserva Real, un dels vins més exclusius i de producció limitada a Espanya.

 

[DO Conca de Barberà] Grans Muralles 2016 - Milmanda 2017

 

Grans Muralles. Història, cultura, innovació, determinació. La singularitat d'aquest vi excepcional resideix en la particularitat dels seus sòls pissarrosos i granítics, així com en les varietats autòctones que l'habiten; varietats ancestrals recuperades per Família Torres: querol i garró.

 

De les 32 hectàrees d'aquesta finca històrica, que havia pertangut al Monestir de Poblet, 6 es destinen a l'elaboració d'aquest vi únic. Cada parcel·la i varietat es verema en el seu moment i es vinifica amb estils diferents, accentuant la seva pròpia expressió, creant una identitat complexa i elegant; diferents registres aromàtics, on predominen la frescor i les notes balsàmiques. Grans Muralles o el Mediterrani, en negre, era això.

 

 

 

 

Grans Muralles, un vino cuya singularidad radica en la particularidad de sus suelos pizarrosos y graníticos

Grans Muralles, un vi la singularitat del qual radica en la particularitat dels seus sòls pissarrosos i granítics

 

 

 

Milmanda 2017. Veïna mil·lenària d'aquesta finca, la vinya de Milmanda de 16 hectàrees, de profunds sòls argilencs, rics en llims, idonis per al desenvolupament òptim de la varietat chardonnay; s'estén com catifa en verda vinya davant un conjunt històric e arquitectònic sense igual.

 

L'únic blanc de la col·lecció Antologia, enfonsa les arrels de la seva identitat varietal en les característiques pròpies d'una anyada seca i càlida, accentuat l'expressió de la varietat i el ressò de la vinya. Identitat i singularitat subratllades en l'ús de llevats autòctons de la pròpia finca i en el curt temps de contacte amb la fusta. Factor que, al costat d'un delicat treball d'emboliques durant la criança en dipòsits d'acer inoxidable, resulta en un vi fresc i equilibrat, amb una llarga capacitat d'envelliment. Noblesa varietal.

 

 

 

Milmanda, una compleja y armoniosa combinación de aromas, un vino elegante, noble y de gran linaje.

Milmanda, una complexa i harmoniosa combinació d'aromes, un vi elegant, noble i de gran llinatge.

 

 

[DOQ Priorat] Mas de la Rosa 2017

La més recent incorporació a la col·lecció antològica de Família Torres ha arribat per a quedar-se i conquistar els cors i paladars més exigents. Mes de la Rosa 2017, és la segona afegeixi del vi més exclusiu de quants elabora Família Torres, un projecte impulsat per Miquel Torres Maczassek (cinquena generació de Família Torres).

 

És la màxima i hedonista expressió d'una vinya històrica de Porrera, de 1,9 hectàrees amb ceps de senectut experta de més de 80 anys, plantats en “costers” sobre sòl de llicorella i a l'abric d'un paisatge de somni que convida a tornar (i somiar) al visitant. Aquí, les tasques a mà i el llaurat amb mula dibuixen un paisatge cultural envers la vinya, on el temps sembla haver-se detingut segles enrere. El vi s'elabora amb summa delicadesa, preservant la puresa i expressió varietal de la fruita. Després, dorm el somni dels justos durant 16 mesos de criança en barriques de roure francès de 500 litres, completant l'organolèptica d'un vi senzillament, insuperable.

 

 

Los vinos que conforman la colección ‘Antología’ de Familia Torres, por la singularidad de su origen y exclusiva elaboración

Els vins que conformen la col·lecció ‘Antologia’ de Família Torres, per la singularitat del seu origen i exclusiva elaboració

 

 

Només 150 anys d'experiència (encerts i equivocacions, coneixements adquirits, atreviment, innovació, consciència climàtica i respecte per la terra) permeten a Família Torres aconseguir l'excel·lència en aquestes cinc elaboracions que ens connecten amb l'entorn, la història i la cultura. Pura Vida.

 

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't