III WINE & CULINARY INTERNATIONAL FORUM

El vi i les cuines del món

 

 

"Celebrem l'harmonia entre la cuina i el vi, sempre en moderació, un patrimoni cultural de tots"

Miguel A. Torres

 

Benvinguda de Miguel A.Torres, President de Cellers Torres.

 

Sota el leit motif "El vi i les cuines del món" al Palau de Congressos de Barcelona va acollir la tercera d'edició del Wine & Culinary International Forum per als professionals del vi i la cuina.

 

 

Més que una trobada, el Wine & Culinary és una celebració. Un espai de debat i reflexió; un diàleg entre el plat i la copa, la cuina i la sala, el menjar i el vi.

 

 

Més de 250 professionals de tot el món i de 19 nacionalitats diferents van acudir, un any més, a la convocatòria. El sector va exhibir múscul i intel·lecte en una trobada de grans noms propis amb molt per explicar i aprendre.

 

 

Miguel A. Torres, president de Cellers Torres, va presentar l'esdeveniment als assistents en qualitat d'amfitrió, i va reivindicar la seva decidida aposta per la unió entre vi, sempre en moderació, i gastronomia, reforçant el compromís del celler amb perpetuar l'elaboració de vins d'alta qualitat que abracin les grans cuines del món.

 

 

Presentades per Federico Oldenbrug, les ponències van abordar l'objecte de la trobada des de tots els punts de vista. Així, enòlegs, viticultors, doctors, xefs, sommeliers i periodistes especialitzats se succeïen a l'escenari del Palau de Congressos en un torrent de coneixement que obligava els assistents a no perdre detall.

 

 

Josep Roca (El Celler de Can Roca - 2 * Michelin) durant la seva intervenció.

 

Vectors comunicatius del sector com Sarah Jane Evans, Tim Atkin, Michel Bettane, Víctor de la Serna, Amaya Cervera, Luciana Bianchi o Jorge G. Balsera, sommeliers de la talla de Josep Roca, Françoise Chartier, Jon Arvid Rosengren (millor sommelier del món 2016), Josep M. Pelegrín, Anna Busquets, Tamae Imachi, Julie Dupuoy i Markus del Monego (doble Master of Wine); enòlegs de reconeguda fama com el francès Pascal Chatonnet, xefs com Jungsik Yim, Fina Puigdevall, Helena Rizzo, Albert Raurich, Ramon Morató, o Dr. Francisco Tinahones van prendre el pols a la salut de les harmonies entre vi i gastronomia, destacant, entre d'altres, les següents conclusions de la jornada:

 

 

  • La identitat cultural d'una regió i d'un país es veu conformada per la seva realitat gastronòmica i els seus vins.

 

 

Jungsik Yim, Xef Corea Sud / Nova York (2 * Michelin) durant la seva showcooking.

 

 

  • De la mateixa manera, una herència multicultural es veu transformada per la cuina en una identitat pròpia i única, més oberta, més inquieta i disposada a l'experimentació.

 

 

Fina Puigdevall, Xef de Les Cols, durant la seva showcooking formant tàndem amb els sommeliers J.M.Pelegrín i Anna Busquets.

 

 

  • Les cuines regionals dels diferents continents han trobat en el vi un aliat global. La fusió ja no només es troba al plat. El vi ofereix un univers de matisos creatius inigualable.

 

 

Helena Rizzo, xef (Mani, Brasil. 1 * Michelin) durant la seva showcooking.

 

 

  • El vi i la gastronomia es mostren com a forces vives, com a elements aglutinadors de caràcter global. Cuina i vi esdevenen en els millors ambaixadors entre cultures.

 

 

Albert Raurich, xef (Dos palillos, Dos pebrots, Japó) durant la seva showcooking

 

 

Wine & Culinary 2016, com en les dues anteriors edicions, ha establert un diàleg mut, però definitiu, que estreny les distàncies entre cultures i països, i el més important, un diàleg que propicia una manera d'entendre i viure la vida intel·ligible en tot el món.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't