EL MARIDATGE A LA TARDOR

Vi i gastronomia

Com en tot canvi d’estació, arriben els aliments de temporada. Un tipus de productes efímers que de manera cíclica busquen la companyia del vi a les nostres vides. Un contrast paradòjic que inspira harmonies tot cercant la calidesa després de la baixada de les temperatures.

 

 

Verdures i hortalisses, llegums, bolets, rostits, cremes i carns d’olla s’obren pas pel nostre paladar i omplen de colors i aromes nous la nostra cuina. La lleugeresa i la frescor dels vins que venen de gust a l’estiu canvien a més cos i complexitat que cerquen la filiació amb plats més substanciosos.

 

 

Un dels aliments més icònics del període tardoral són, sens dubte, les castanyes. Un producte que transcendeix les parades al carrer i pot esdevenir un aliat infalible, en forma de sublim i saborosa crema o puré, per donar vida i color a plats que tenen la carn com a protagonista.

 

És el moment perquè el bosc es mostri present als nostres plats en forma de bolets, acompanyats de carns a la brasa; una abraçada entre el foc i el sotabosc en què les varietats mediterrànies amb certa criança, com ara les garnatxes, les carinyenes i els ulls de llebre s’erigeixen en la millor opció, i afegeixen en aquest llistat varietal la moneu ancestral i recuperada. Així, Clos Ancestral (DO Penedès) es perfila com l’acompanyant ideal per a un apetible arròs amb gall del Penedès i bolets al vi negre.

 

 

 

Arroz con gallo del Penedès con setas al vino tinto, elaborado por el chef del restaurante Jardín Restaurante El Celleret, maridado con el vino Clos Ancestral.

Arròs amb gall del Penedès amb bolets al vi negre, elaborat pel xef del restaurant Jardí Restaurant El Celleret, maridat amb el vi Clos Ancestral.

 

 

Amb els peus a l’hort i el nostre paladar al cel, proposem la imbatibilitat d’una alberginia rostida amb stracella tot cercant la complicitat de la xarel·lo que dona forma a Vinyarets Blanc. Serà una aposta segura.

 

 


Berenjena asada con stracella elaborada por el chef del restaurante  Jardín Restaurante El Celleret, maridado con el vino Vinyarets blanco.

Alberginia rostida amb stracella elaborada pel xef del restaurant  Jardí Restaurant El Celleret, maridat amb el vi Vinyarets blanc. 

 

 

La cuina a foc lent ja ve de gust els dies més freds de la tardor. Així, carns d’olla, estofats i sopes, rics en llegums, verdures i carn substanciosa busquen la complicitat de negres de mig cos, de taní madur, per trobar el sempre difícil equilibri amb els greixos i l’essència sucosa de la carn estofada. Garnatxes i ulls de llebre oferiran aquest perfil mediterrani, bell i complex.

 

 

Així, Secret del Priorat (DOCa Priorat) sojornarà al nostre paladar i als nostres cors de la mà de, posem per cas, un clàssic de la terra com el trinxat de col i patata, amb botifarra i ou escaldat.

 

 

“Trinxat” de col y patata, con butifarra y huevo poché elaborado por el chef del restaurante  Jardín Restaurante El Celleret, maridado con el vino Secret del Priorat

Trinxat de col i patata, amb botifarra i ou escaldat elaborat pel xef del restaurant Jardí Restaurant El Celleret, maridat amb el vi Secret del Priorat

 

 

Sense abandonar el terreny d’allò més clàssic i tradicional, ara aprofundim en les postres capricioses de temporada: les catànies i els carquinyolis, que parteixen de l’ametlla com a base per perdre’s en les bombolles de l’escumós de finura elegant, el Vardon Kennett.

 

 

“Trinxat” de col y patata, con butifarra y huevo poché elaborado por el chef del restaurante  Jardín Restaurante El Celleret, maridado con el vino Secret del Priorat

Postre “catanias” y “carquinyolis” maridado con el espumoso Esplendor de Masia Vardon Kennett

  

 

Us animem a gaudir dels aliments de temporada, que ens regala la tardor, i a brindar amb una copa de vi. Salut!

 

 

copas brindando

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't