Carles Gaig

Creador de sensacions al Restaurant Gaig (Barcelona)

La sempiterna relació entre vi i gastronomia pren forma de sensacions en l'ideari creatiu i la identitat autora del receptari de Carles Gaig. Un cognom arrelat a la Barcelona gastronòmica.


 

FT: Com va començar el seu restaurant? Expliqui’ns una mica la seva història...

 

 

CG: Vaig néixer envoltat de fogons al barri d'Horta, a Barcelona. La meva família es va dedicar des de 1869 a la cuina, a la Taverna d'en Gaig i a partir dels anys 70 vaig agafar les regnes del restaurant. Va ser el 1989 quan vaig decidir fusionar la tradició i la innovació creant Restaurant Gaig.


 

El 2004 vam decidir traslladar-nos al centre de Barcelona, ​​al barri de l'Eixample a l'Hotel Cram, on fusionem cuina d'avantguarda i mercat. El 2004 va ser un bon any ja que vam obtenir el reconeixement de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia com ‘Restaurant de l'Any'.


 

El 2008 vam decidir obrir el restaurant La Fonda Gaig al carrer Còrsega de Barcelona recuperant moltes receptes tradicionals catalanes i el 2010 vam desembarcar a l'aeroport amb el Porta Gaig. En 2013, Gaig i la Fonda Gaig es van fusionar i van donar lloc a Restaurant Gaig on es persisteixen els inicis del restaurant al barri d'Horta. Aquest mateix any, vaig obtenir el reconeixement de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia per la trajectòria professional.

 


 

En 2019 hem anunciat el nostre trasllat a la Torre del Remei a Bolvir.

 

Carles Gaig en plena fase de servei al Restaurant Gaig (Barcelona).

 

 

Multi premiat i reconegut internacionalment, Carles Gaig part de la tradició de la memòria culinària catalana per vestir els seus plats d'avantguarda i contemporaneïtat. Un perfil gastronòmic que s'ha anat assentant de manera progressiva en les diferents encarnacions del Restaurant Gaig, de l'original a Horta, al centre de la ciutat.

  

FT: Què esperen els seus clients de la llista de vins? Expliqui’ns la seva relació amb els vins de Família Torres…

 

 

CG: El maridatge és una part fonamental del menjar i la materialitzem en una amplíssima gamma de vins i escumosos. Els nostres comensals ens demanen que els assessorem, i es deixen portar per les nostres recomanacions. L'atenció a la perfecta elecció del vi presta al detall la seva generositat per harmonitzar textures, sabors i generar sensacions. Hem de tenir en compte que, en el maridatge, certs elements com la textura i sabor dels aliments reaccionen d'una manera diferent. Volem fer de cada visita una experiència sensorial identitària.


 

Família Torres és un dels cellers històrics del sector. Ens agrada la seva clara aposta pels vins singulars. Amb ells busquem crear sensacions noves en boca. També apreciem positivament el tracte cap al raïm i la cura pel medi ambient.

 

 

Carles Gaig amb el seu equip al Restaurant Gaig (Barcelona).

 

 

 

Cultura, respecte pel producte i pels seus convidats. Uns valors que compartim i amb els quals unim esforços, per oferir un ventall de vins que apuntalen la identitat de cada plat.

  

Els seus plats, les nostres etiquetes. Una relació simbiòtica que referma el compromís per l'elaboració de vins de qualitat i de perfil gastronòmic.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't