Informe de Verema 2017 - Catalunya

20 novembre 2017

2017 ha estat una anyada d’excel·lent qualitat. La maduració ha estat gradual i el raïm s’ha mantingut molt sa, així que l’hem pogut collir en el seu punt òptim de qualitat i maduresa i ha donat lloc a vins aromàtics que destacaran per la seva frescor i personalitat. Les temperatures durant la maduració (agost i setembre) s’han moderat en comparació amb les altes temperatures i onades de calor que estàvem tenint des del mes d’abril i que han fet avançar el cicle vegetatiu de la planta. No ha estat un any fàcil, ja que, a més de la calor, hem tingut gelades a finals d’abril, calamarsa en algun cas, escassa fertilitat i sequera. És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites. Tot això ha provocat que la collita d’aquest any hagi estat la més precoç que recordo, i també doblement curta, en dies i en producció.