L’esforç i la passió de cinc generacions dedicades al vi

Família

La nostra visió a Torres és un món en el que

Primum Familiae Vini - PFV
  • Celebrem la vida
  • Cuidem la terra
  • Transmetem el nostre llegat

La Nostra Missió:Som un equip de persones compromeses amb un objectiu comú: “De la terra a la taula, volem crear vins i destil·lats extraordinaris, amb l’ambició de promoure experiències memorables en tots els racons del món”.

Com a empresa familiar, transmetem els valors de l’excel·lència de generació en generació, i creiem fermament en la sostenibilitat social, ambiental i financera, unint la tradició que hem heretat amb la constant innovació per liderar el futur.

Arbre genealògic

Origen

Els orígens de la família Torres en el Penedès es remunten al segle XVII. Existeix constància que en aquells temps els seus avantpassats ja conreaven vinyes i comerciaven a petita escala amb vins d'aquesta comarca.

Veure més

Veure menys

Jaime Torres Vendrell

Jaime Torres Vendrell 1843-1904

En l'any 1860 Jaime Torres, home emprenedor i de gran iniciativa, va emigrar a Cuba amb divuit anys. En tornar en 1870 va fundar "Torres i Compañia" amb el seu germà Miguel.

A Cuba es va establir la base econòmica per a la fundació de Bodegues Torres; nou anys en aquella terra van proporcionar a Jaime Torres una petita fortuna amb la qual va tornar al Penedès l’any 1870 i va fundar, junt amb el seu germà Miguel, Torres y Compañía.

Veure més

Veure menys

Joan Torres Casals

Joan Torres Casals 1865-1932

Juan Torres Casals, impulsor de la destil·lació dels brandis, representa la segona generació de la família Torres.

Va començar el 1928 l’elaboració de brandis anyencs criats en roure. Entre els principals esforços de Juan Torres també hi va haver el manteniment dels mercats d’ultramar i l’enfortiment de les vendes en el mercat espanyol.

La seva tasca va ser reconeguda, ja que va rebre diversos premis a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929.

Avui, demanar en un restaurant un Torres 5 o un Torres 10 és per a molta gent un acte reflex que associen al fet de demanar un brandi. La marca s’ha convertit en sinònim de producte.

Veure més

Veure menys

Margarita Riera Puig

Margarita Riera Puig 1909-2004

Juntament amb el seu espòs Miguel Torres Carbó, va jugar un paper molt important en la reconstrucció i desenvolupament del celler des de 1939

Nomenada presidenta honorària de l’empresa familiar vinícola Cellers Torres, va tenir un paper molt important en la reconstrucció i el desenvolupament del celler des de 1939. Va col·laborar intensament amb el seu espòs, Miguel Torres Carbó i, fins a 1989, tenia cura personalment dels mercats de l’est d’Europa: Àustria, Txecoslovàquia, Polònia, Hongria i Iugoslàvia. Assistia també regularment a les fires del Duty Free i SIAL de París, on s’ocupava de les relacions públiques i era present també en els actes de més rellevància de la vida social barcelonina. Parlava anglès, francès i alemany amb fluïdesa. El juny de 1993, el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, li va concedir la Medalla del Treball «President Macià». Fins que li ho va permetre la salut, va continuar participant activament en les juntes de direcció de l’empresa.

Veure més

Veure menys

Miguel A. Torres

Miguel A. Torres 1941

President de Cellers Torres. Des de la seva incorporació al negoci familiar en 1962 va modernitzar les tècniques de viticultura i enologia. La seva preocupació pel canvi climàtic i l'ecologia ha estat reconeguda a nivell internacional.

Nascut a Barcelona el 1941, Miguel A. Torres és el segon fill de Miguel Torres Carbó i Margarita Riera.

El 1957, va iniciar els seus estudis a la Universitat de Barcelona (Ciències Químiques) per ingressar, el 1959, a la Universitat de Dijon (Borgonya), on es va especialitzar en Enologia i Viticultura.

El 1962, es va incorporar al negoci familiar. Actualment és el president de la companyia.

El 1967, es va casar amb Waltraud Maczassek. Fou decisiu que la seva esposa fos alemanya, ja que ella va iniciar i dirigir les exportacions a Alemanya, un dels mercats més importants actualment.

A part d’anglès i francès, té un domini acceptable de l’alemany i ha estudiat japonès, xinès i rus durant diversos anys.

Ha escrit diversos llibres sobre temes vinícoles. El més reconegut és Viñas y Vinos, publicat el 1977 i actualment en la seva setena edició en castellà i anglès.

El 1996 el govern xilè li va concedir l’ordre Bernardo O’Higgins, en el grau Gran Oficial, en agraïment als seus serveis per aconseguir una millor relació entre Espanya i Xile, i també per la seva contribució al desenvolupament vitivinícola del país sud-americà.

La seva preocupació pel canvi climàtic i l’ecologia ha estat reconeguda a escala internacional. Entre altres, la revista Time li va dedicar un extens article l’agost de 2011.

El 2012, Miguel A. Torres va rebre l’Orde del Lleó de Finlàndia, la condecoració més alta que el govern finès atorga a una persona estrangera.

El maig de 2013 va recollir, de mans de Miguel Arias Cañete (ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient), la Placa d’Or de l’Orde Civil del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari, concedida pel Consell de Ministres d’Espanya.

Durant la seva llarga carrera ha viatjat tres mesos l’any per tot el món, i ha visitat més de 50 països.

El matrimoni té tres fills, Ana, Mireia i Miguel.

Veure més

Veure menys

Marimar Torres

Marimar Torres 1945

A la propietat Marimar Estate (Califòrnia) dirigeix les activitats a la bodega i les vinyes Don Miguel (anomenades així en honor al seu difunt pare) i Doña Margarita.

Nascuda a Barcelona el 1945, Marimar Torres ha estat vinculada al món del vi tota la seva vida.

Parla sis idiomes i és llicenciada en Alts Estudis Mercantils per la Universitat de Barcelona. També va estudiar màrqueting a ESADE i, més endavant, es va graduar a la Stanford Business School. El 1988 es va agafar un any sabàtic per estudiar enologia i viticultura a la Universitat de Califòrnia a Davis. 
A la propietat Marimar Estate dirigeix les activitats a la bodega i les vinyes Don Miguel (anomenades així en honor al seu difunt pare) i Doña Margarita. 

Abans de dirigir el projecte de la família Torres a Califòrnia, Marimar Torres va viatjar constantment promovent els vins Torres, primer a Espanya com a directora d’exportació i posteriorment als Estats Units, quan se’n va anar a viure a San Francisco el 1975. Aquest any l’exportació de vins Torres als EUA arribava a 15.000 caixes; deu anys més tard, es va arribar a les 150.000.

Aconseguir-ho no va ser fàcil. Sobretot al principi, Marimar Torres es va enfrontar a la idea generalitzada que en el món del vi no hi havia lloc per a una dona. Amb el temps, la seva tenacitat i habilitat per als negocis la va ajudar a superar aquest prejudici i es va convertir en la representant més coneguda del vi espanyol als EUA. 

El 1986 va iniciar el projecte de plantar 24 hectàrees de la Vinya Don Miguel, a les muntanyes occidentals del comtat de Sonoma (DO Russian River Valley), molt a prop del Pacífic: un microclima fred i ideal per a la varietat chardonnay (12 ha) i la pinot noir (12 ha). S’ha plantat una nova propietat de 73 ha, en la DO Sonoma Coast, 8 ha de pinot noir: és la vinya Doña Margarita. Totes dues vinyes tenen la certificació orgànica. 

Per la seva tradició europea, l’èmfasi en la vinya és un concepte natural per a Marimar Torres; els seus vins, elaborats únicament amb raïm de la propietat, són una veritable expressió de la vinya. El primer llançament, un chardonnay de 1989 fermentat en bóta, va ser l’abril de 1991 i va tenir un gran èxit. La bodega, amb capacitat per a 15.000 caixes, es va construir el 1992. 

Malgrat la seva dedicació al negoci familiar, Marimar Torres ha trobat temps per a altres projectes. És una autoritat en cuina espanyola; el seu primer llibre, The Spanish Table: The Cuisines & Wines of Spain, es va publicar el 1986. El segon, The Catalan Country Kitchen, va sortir als Estats Units el 1992 i a Espanya el 1995 amb el títol La Cocina Catalana. 

Marimar Torres viu a Sausalito i a Sebastopol, Califòrnia, amb la seva filla Cristina; però també viatja diverses vegades l’any a Espanya, on resideix a la casa que els seus pares van construir a Sitges l’any 1949. L’esquí, el ciclisme, córrer, muntar a cavall i la cuina són algunes de les seves aficions.

Veure més

Veure menys

Mireia Torres Maczassek

Mireia Torres Maczassek 1969

Directora de R+D+i del Grup Torres i Directora dels cellers Jean *Leon i Torres Priorat. Responsable del desenvolupament i implementació dels projectes de Celler en Ribera del Duero, Priorat, Rioja i Rueda.

Mireia Torres va iniciar la seva formació a l’Institut Químic de Sarrià, un dels més prestigiosos de Barcelona, on es va llicenciar en Enginyeria Química especialitat Anàlisi el 1994.

El 1995 es va matricular a l’École Nationale Supérieure Agronomique de Montpeller, on va obtenir el diploma en enologia i viticultura. Durant aquests estudis va fer pràctiques professionals que li van permetre adquirir experiència en el procés de vinificació. 

Mireia Torres va perfeccionar els seus coneixements tècnics i know-how a Derypol (empresa de resines i floculacions, Espanya) on va treballar al Departament d’I+D+i de 1997 a 1998. 

El 1999 es va incorporar a l’empresa familiar per dirigir el laboratori d’anàlisi, i va portar a terme projectes relacionats amb l’estudi de les aromes del vi. L’any següent va assumir la responsabilitat de l’I+D+i, on va tenir grans èxits amb el gran equip de professionals que formen part de l’empresa, tant pel que fa a publicacions internacionals com en creació de nous productes.

De 2004 a 2010 va tenir el càrrec de directora tècnica. Des d’aquesta posició va ser responsable de l’elaboració i gestió dels vins dels cellers de Vilafranca del Penedès, Rioja, Ribera i Priorat. Entre els seus projectes destacats hi ha el vi sense alcohol Natureo, la direcció del projecte «Recuperació de varietats de raïm ancestrals» (vins que han començat a sortir al mercat) i el desenvolupament i la implantació dels projectes de Priorat, Rioja i Ribera, i també la primera verema de Rueda. 

Avui Mireia Torres Maczassek és la directora general del celler Torres Priorat i del celler Jean Leon, que va celebrar el 50è aniversari de fundació el 2013. 

Parla català, castellà, anglès, francès i alemany. Té dos fills.

Veure més

Veure menys

Cristina Torres

Cristina Torres 1988

Cristina és l’única filla de Marimar Torres, de qui ha heretat l’amor i la dedicació a les vinyes i vins de Marimar Estate, a Sonoma County, Califòrnia, i on ha exercit de US Brand Ambassador

Cristina es va llicenciar en Econòmiques a Princeton University el 2010, i va cursar estudis de comerç a University of Melbourne, que va posar en pràctica treballant com a Marketing Coordinator i Sales Advisor al món de la moda amb firmes com ShopStyle (San Francisco), Georges Rech i Mango (París).

La seva formació vitivinícola la va iniciar a Marimar Estate, de la que és copropietària, rebent visitants i clients, coordinant i planificant els esdeveniments del Círculo Marimar a Estats Units, dissenyant estratègies de distribució de vins en col·laboració amb els equips de vendes i promocionant els vins de Marimar tant a Estats Units com a l’estranger.

Va treballar alguns estius als cellers de Miguel Torres Chile i Pol Roger i, a principis del 2013, es va traslladar a Londres, on es va incorporar a John E. Fells, un dels principals importadors britànics de vins premium. Va ser-hi dos anys, primer com a comercial de l’equip de vendes ‘prestige on-trade’ i al cap d’un any, com a ‘Brand Manager – French Wines’, encarregant-se de desenvolupar les estratègies de marca de diferents vins francesos, així com de monitoritzar la imatge i la comunicació de les marques i d’executar plans de vendes.

Després de la seva etapa europea, va tornar a Califòrnia per convertir-se en ‘US Brand Ambassador’ de Marimar Estate. Des de l’agost del 2015, viu a Filadèlfia on està cursant un MBA de dos anys a Wharton School of Business (University of Pennsylvania). La seva intenció és tornar a Califòrnia una vegada acabats els estudis, per continuar amb el llegat de la seva mare.

Cristina parla català, castellà, anglès i francès amb fluïdesa.

 

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Vendrell

Miguel Torres Vendrell 1832-1910

Miguel Torres Vendrell va fundar Cellers Torres juntament amb el seu germà Jaime, al retorn d'aquest de Cuba

Es va fer càrrec de les vinyes que des del segle xviii cultivava la seva família a Catalunya. El 1870, quan va tornar el seu germà Jaime de Cuba, van fundar les Bodegues Torres. 

Van ser anys de molta feina durant els quals va aconseguir que el nom de Torres travessés les fronteres. Va arribar a estendre els seus vins a Cartagena de Indias, Santiago de Cuba, Veracuz, Bremen, Hamburg i Sant Petersburg.

De tarannà tranquil i perseverant, aviat va veure reconeguda la seva feina, ja que van premiar els vins Torres en les Exposicions de Filadèlfia (1876), París (1878) i Barcelona (1888).

Juntament amb el seu germà, Miguel Torres va viure una època de gran efervescència empresària i aventurar, la de la Barcelona modernista de Gaudí. Aquesta atmosfera va donar als vins Torres el paper que mereixien en una societat que valorava l’art de viure.

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Carbó

Miguel Torres Carbó 1909-1991

Reconstrueix els Cellers en 1939 i impulsa el vi embotellat i la seva exportació a nous mercats.

Llicenciat en farmàcia. Llicenciat a l’Institut Químic de Sarrià. Llicenciat a la Station Agronomique et Oenologique de Bordeus. El 1934 es casa amb Margarita Riera, que a partir de llavors col·labora activament en l’empresa. President del Grup d’Exportadors de Vins del Penedès i Nord de Catalunya durant 20 anys, per reelecció biennal. President de l’Associació Vinícola Catalana. Vocal de la Federació Espanyola de la Indústria i Navegació i el Comerç Exterior (FEICEV). Vocal de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. President de la delegació a l’Alt Penedès de la Cambra de Comerç de Barcelona. Placa de Plata del Grup de Vinicultors de Barcelona. Comanador de l’Orde del Mèrit Agrícola. Comanda de Número de l’Orde del Mèrit Agrícola. Creu de Sant Jordi.

Veure més

Veure menys

Juan Mª Torres

Juan Mª Torres 1935

Vicepresident de l’empresa i responsable de les relacions institucionals a Espanya i mercats d’exportació

És vicepresident de l’empresa i responsable de les relacions institucionals a Espanya i mercats d’exportació. Es va graduar en Màrqueting i Vendes a l’Escola d’Administració d’Empreses de Barcelona (1957) i en Direcció d’Empreses a l’IESE (1969). Va completar la seva formació amb diversos cursos d’enologia bàsica i elaboració de vins a la Universitat de Bordeus.

El 1958, va fundar la seva pròpia empresa, Suministros Plásticos para Embalaje, dedicada a la fabricació d’envasos de plàstics, productes que, a més del mercat espanyol, es van exportar a diversos països europeus.

El 1976, es va fer càrrec de la Sociedad Torres Import, SA dedicada a la importació a Espanya de primeres marques de vins, espirituosos i aliments delicatessen.

És membre de les juntes directives del Comitè Europeu de Vins, de la Federació Espanyola del Vi, de l’Associació de la Dieta Mediterrània, de la Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició (FIVIN) i de Lien de la Vigne. A més, forma part del consell consultiu de Foment del Treball Nacional.

Té 3 fills.

Veure més

Veure menys

Waltraud Maczassek

Waltraud Maczassek 1947

Esposa de Miguel A. Torres, va col·laborar amb el seu marit els anys de l’inici de l’exportació i creixement de l’empresa. Actualment passa part del temps viatjant amb el seu marit Miguel A. Torres, rebent al seu costat els clients de la bodega de tot el món.

Es va ocupar personalment durant 25 anys de l’exportació dels vins al seu país natal, Alemanya.

És mare de tres fills: Miguel i Mireia Torres Maczassek, que actualment són a l’empresa, i Ana Torres Maczassek, que és cirurgiana plàstica.  

Actualment passa part del temps viatjant amb el seu marit Miguel A. Torres, rebent al seu costat els clients de la bodega de tot el món. 

Waltraud Maczassek va fer estudis de belles arts i pedagogia a Wiesbaden, Alemanya. Anys més tard va estudiar i es va llicenciar a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Ha fet exposicions a Barcelona, Wiesbaden, Oslo, Ginebra i altres ciutats. 

És una artista multidisciplinària que fa escultures, fotografies i gravats, però la seva gran passió és la pintura. La naturalesa és la seva principal font d’inspiració, i sempre és present en la seva obra. 

La creació de la seva obra és per Waltraud Maczassek un procés de desenvolupament constant. S’assembla al de la maduració d’un vi. Es pot parlar d’una simbiosi que ha marcat la vida de Waltraud Maczassek: la creació de la seva obra pictòrica i el món del vi. 

En les seves creacions es nota la influència mediterrània, però també les arrels del seu país natal Alemanya.

L’expressivitat dels seus paisatges interiors, i també les seves tonalitats particulars mostren una obra contemporània d’una gran individualitat.

Algunes de les seves obres es poden veure en els edificis de l’empresa Torres.

Veure més

Veure menys

Arnau Torres Roselló

Arnau Torres Roselló 1968

Des de 1991 desenvolupa la seva activitat amb l’equip d’Enoturisme i Esdeveniments de Torres.

Nascut el 1968, Arnau Torres Roselló és fill de Juan M. Torres.

Té dos germans, Juan Pablo i Marta, amb els quals comparteix la passió pel món del vi, tot i que ell ha estat l’únic dels tres que ha seguit els passos del seu pare i ha encaminat la seva vida professional cap al negoci familiar. 
Arnau Torres va estudiar durant cinc anys a l’Escola Agrària del Maresme i posteriorment es va especialitzar en viticultura i enologia a l’Escola d’Enologia i Viticultura Mercè. També va fer estudis de màrqueting, a l’Escola Superior de Màrqueting de Barcelona, amb la qual cosa va orientar la seva carrera professional cap al món del màrqueting i la comunicació. 

Des de 1991 forma part de l’equip d’Enoturisme i Esdeveniments de Torres.

Veure més

Veure menys

Miguel Torres Maczassek

Miguel Torres Maczassek 1974

Des de setembre de 2012 és el Director General de Cellers Torres. Com a President Executiu de Miguel Torres Xile de 2009-2012 va definir l'estratègia futura del celler apostant per la sostenibilitat, la viticultura orgànica i els vins de gamma alta. A Xile, va haver de gestionar la crisi derivada del terratrèmol de 2010. Després d'aquest succés, va decidir orientar el celler cap al denominat ‘comerç just’, sent una dels primers cellers privats a prendre aquest camí.

Nascut el 1974, és fill de Miguel A. Torres i Waltraud Maczassek.

Té dues germanes: Mireia, directora dels cellers Torres Priorat i Jean Leon, i Anna, que és doctora. Com a fills de Miguel A., van aprendre sobre el vi i les vinyes directament del seu pare, mentre que la seva mare els va transmetre la seva creativitat com a pintora.

Miquel va estudiar Econòmiques i Empresarials a la Universitat ESADE de Barcelona i a l’Escola de Negocis Kennan Flager de Carolina del Nord, a EE.UU. També va realitzar estudis d’enologia a la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Va treballar en diverses multinacionals de gran consum i més tard es va traslladar a un àmbit més proper al del vi, tot i que encara bastant diferent: el dels perfums.

Així, va treballar durant gairebé tres anys com a Responsable de marca dels perfums Carolina Herrera New York, una marca de moda que pertany a la companyia de perfums Antonio Puig, amb seu a Barcelona, i que també compta amb altres marques de perfum de prestigi a tot el món.

Posteriorment, es va incorporar a l’empresa familiar com a Director del celler de Jean Leon (que forma part dels Cellers Torres des del 1995) l’abril del 2001. Durant aquesta època, va invertir en millorar la qualitat dels vins i també va liderar la construcció d’un centre de visites enfocat a l’enoturisme.

El 2004, va ocupar el càrrec de Director de Màrqueting de la matriu, Miguel Torres, per encarregar-se del desenvolupament de l’estratègia de producte, de les comunicacions i de nous llançaments, entre els que figuren els projectes ubicats a Ribera del Duero (Celeste), Priorat (Salmos), Rioja (Altos Ibéricos) i Rueda (Verdeo).

A finals del 2009, Miguel va ser nomenat President Executiu de Miguel Torres Chile. Durant els 3 anys que va ser allà, va definir l’estratègia futura del celler apostant per la sostenibilitat, la viticultura orgànica i els vins de gamma alta. A Xile va haver de gestionar la crisi derivada del terratrèmol del 2010. Després d’aquest esdeveniment, va decidir orientar el celler cap al ‘comerç just’, sent un dels primers cellers privats a emprendre aquest camí. Va obtenir les certificacions IMO-Fair for Life / Fair Trade per a la gamma Santa Digna i va iniciar la producció d’Estelado, l’únic espumós rosat elaborat amb raïm de la varietat ‘país’, revaloritzant aquesta varietat que va arribar a Xile fa 500 anys i que s’ha convertit en un estàndard de la viticultura xilena.

Prèviament al seu retorn a Espanya, va reprendre el projecte iniciat pel seu pare a la vall d’Empedrado plantant pinot noir. D’allí va néixer, anys més tard, el vi Escaleras de Empedrado, el primer vi xilè procedent de terrasses de pedra de pissarra (piedra laja).

Des del setembre del 2012, Miguel Torres Maczassek és el director general dels Cellers Torres.

Parla català, castellà, anglès i francès amb fluïdesa i té nocions de japonès i alemany. Es va casar l’any 2002 amb Sarah Andrews i té dues filles i un fill: Carolina, Andrea i Miquel Sebastià. Li agrada dedicar temps a la seva família, caminar pel camp i la muntanya, llegir llibres d’història i dibuixar, aquesta última una afició que ha heretat de la seva mare. 

Veure més

Veure menys