LA CULTURA DEL VI EN AGENDA

12 juny 2018

De l'espiritual i litúrgic a la celebració i la trobada; la cultura del vi viu en els nostres dies una plena immersió en la societat com a referent cultural i identitari.

El vi ha passat de formar part de la nostra alimentació a convertir-se en un element fonamental per a la comunicació i la cohesió entre persones.

Objecte de celebracions i trobades festives arreu del planeta, el vi es materialitza en activitats culturals a la nostra societat. La seva transversalitat fa que les festivitats pròpies de la verema s’amenitzin amb diferents propostes, que se celebren durant els mesos d'estiu, esquitxant el calendari de cites ineludibles per a tots els que estimen el món del vi.

Des de Família Torres us proposem les més destacades per als següents mesos:

Per a somiadors.

[[{"fid":"18103","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":500,"width":895,"style":"height: 279px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

El 7, 14 i 21 de Juliol torna laNit d'Estrelles. Una activitat nocturna per celebrar la unió entre el vi i les estrelles. Una vetllada amenitzada amb la millor gastronomia i música en directe, on es gaudirà d’un passeig entre vinyes i l’explicació dels astres, a través de telescopi, a càrrec dels astrònoms de l’Observatori Astronòmic del Garraf. Un entorn màgic al nostre celler de Pacs del Penedès.

Per autèntics amants del vi.

[[{"fid":"18104","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":494,"width":890,"style":"height: 278px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Una celebració especial, un caprici irrenunciable, o bé set de coneixement; sigui quina sigui la motivació, el Exclusive Wine Experience us submergirà de manera íntima i relaxada entre les vinyes de la Família Torres i el prestigiós celler Waltraud, on veuen llum els vins més cèlebres de la Família. Vins que es podran degustar en un tast comentat de la mà dels nostres experts col·laboradors, acompanyats de formatges artesanals i pernil ibèric de gla.

Per a espectadors del cel, amb els peus a terra.

[[{"fid":"18105","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":497,"width":890,"style":"height: 279px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Vi, cultura, gastronomia i castells es donen cita al Maridatge Casteller, una activitat que ens endinsa en el folklore popular i tradicions de la terra que va veure néixer al nostre celler.


Una experiència que, a part de conèixer el nostre celler, ens endinsa al Museu de les cultures del vi de Catalunya (VINSEUM), ens dóna accés a presenciar un assaig de els Castellers de Vilafranca, reconeguts com a Patrimoni cultural immaterial per la UNESCO, i ens convida a visitar la Vilafranca medieval amb un sopar tradicional.

Per als que mariden a ritme de Jazz.

[[{"fid":"18106","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":558,"width":991,"style":"height: 282px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Imatge promocional de Ron Carter - Golden Striker Trio. (Vijazz Penedès / ACN)

El primer cap de setmana del mes de Juliol se celebra el Banc Sabadell ViJazz Vilafranca, on un elenc de primers cartells del jazz actua als peus de la bella basílica de Santa Maria.


Més enllà dels concerts, elaboradors i visitants es donen cita als carrers del centre de la ciutat, fent d'aquesta un immens i bell temple de la cultura i el vi que un no es pot perdre: Cellers i vins del Penedès, degustacions i maridatges conduïts pels millors enòlegs i sommeliers, i una selecció acurada de la millor gastronomia, com els formatges, pernils, anxoves, foie i ostres, en una zona on restaurants de la zona ofereixen maridatges de qualitat pensats expressament per a l'ocasió.

Per als que viuen l'essència.

[[{"fid":"18107","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":349,"width":526,"style":"height: 332px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]

Per als que necessiten un contacte íntim amb la natura i la vinya, a la Finca Mas La Plana, des de mitjans de setembre, s'inicien les activitats relacionades amb la verema. Del Cep a la Copa és una aventura immersiva per conèixer de prop l’experiència i el fascinant viatge de l’elaboració de vi.

En l'activitat, a més d'una visita al nostre celler, es realitza un taller identificatiu de varietats de raïm, un tast comentat de raïm i vins de les mateixes varietats, i un aperitiu tipus esmorzar-dinar amb el seu maridatge. Aquesta activitat ha estat premiada com a "Millor esdeveniment Enoturístic" per la prestigiosa revista Drinks International.


Cal recordar que el Centre de Visites de la Familia Torres ofereix un ampli catàleg d' experiències del que se’n pot gaudir durant tot l’ any.

Preneu nota i feu forat a la vostra agenda d'oci per a activitats enoturístiques. Perquè hi ha tantes experiències vinícoles com estius per viure.


Salut i moderació!